Honlapunkon is beszámoltunk arról a Paksi FC–Ferencvárosi TC vasárnapi bajnokit követően, hogy a hazaiak vezetőedzője, Bognár György az év legdurvább kifakadását adta elő a meccs utáni sajtótájékoztatón, amikor azt nyilatkozta, hogy csapata nem kapott egyenlő bánásmódot a játékvezetőtől.

– A problémám ott van, hogy nézem mondjuk a Young Boys elleni mérkőzésüket, esnek-kelnek a játékosok, simán kiverik őket. Itthon viszont már nem ezt kapják. Na, itt a gond! – mondta Bognár, aki azt is hozzátette, hogy a VAR hülyét csinált a bíróból, valamint meglátása szerint az első félidőben akár Civicet és a Besicet is ki lehetett volna állítani két sárga lappal.

A paksi edző szavaira reagált a Fradi legújabb podcastjában a zöld-fehérek sportigazgatója, Hajnal Tamás is.

– Fel vagyok háborodva ilyen mondatok hallatán! A Ferencváros megérdemelné azt a tiszteletet minden konkurens csapat, versenytárs részéről, amit mi is mindig megadunk nekik. Évek óta a legmagasabb szinten képviseljük a magyar labdarúgást és a zászlós hajója vagyunk, jól esne ilyenkor, ha kollégák, más kluboknál dolgozó szakemberek ezt elismernék és nem pedig sértő és támadó kritikával látnának el minket – reagált Hajnal Bognár Györgyre.

A podcastban szó esett arról is, hogy az előző szezonban is kiakadt Bognár az egyik Ferencváros elleni mérkőzést követően, és akkor is egy nemzetközi mérkőzést hozott fel példaként, egészen pontosan azt mondta, hogy “ilyen bírói segítséggel akár a Barcelonát is megverhette volna a Fradi.”

–Nem tudom, miért ennyire ránk fókuszál ezzel kapcsolatban, de nézzük meg egy picit alaposabban a játékvezetők döntéseit – folytatta Hajnal. – Nem is szeretnék ezzel igazán foglalkozni, mert nem a mi dolgunk, de idén három tizenegyest kaptunk meg úgy, hogy a VAR segítségével kellett korrigálni a döntést. Két esetben a mi játékosunknak akartak sárga lapot adni műesés miatt, úgyhogy azt gondolom, igazságosabbá vált a játék. Nem gondolom, hogy mi ebből előnyt kovácsolnánk, igazságot szolgáltat a VAR ilyen esetben. Ez a lényege, ezért vezettük be. Vannak még hibák, előfordulhatnak olyan folyamatok, amiket nem nagyon értünk meg, de a tizenegyesek tiszta esetek. Nagyon olcsó, hogy egy mérkőzés után mindig a bíróra fogjuk, egyszerűbb lenne elismerni, hogy az ellenfél jobb volt, gratulálni neki és a saját csapata teljesítményére koncentrálni.

Bognár Fradi-meccs utáni kifakadásának ára lehet – már az MLSZ is vizsgálódik