A Bognár György által irányított Paksi FC az NB I 2021/22-es szezonjának őszi idényében 17 mérkőzésen 21 pontot szerzett, ezzel a tolnaiak a hetedik helyen telelnek. Az atomvárosiak vezetőedzője a klubhonlapnak adott interjújában értékelte 2021 őszét.

– Felemásra sikeredett az ősz, hisz’ igen rapszodikus eredményeket hoztunk. Játék szempontjából néha hiányzott a kreativitás, hogy a támadófutball elképzelésünk tartani tudjuk. Sokszor egyesélyes volt a játékunk, ami rányomta a bélyegét erre a félszezonunkra. Ugyan ott voltunk az ellenfelek térfelén, de nem sikerült markánsan megnyilvánulnunk, minőségben voltunk tehát picit kevesek – kezdte Bognár György, aki beszélt arról is, mivel lehetett volna hatékonyabb csapata játéka. – Nem hordozunk nagy titkot magunkkal, amit ellenfeleink ne tudnának. Elöl és a középpályán a játékfelfogásunk ősszel is megvolt, viszont nem mindig tudtuk tartalommal megtölteni, hiányzott a minőség és a kreativitás. Ezeken felül muszáj lesz védőink egyéni teljesítményén javítanunk, mert igazából minket sosem kontráznak meg, egyéni bakik csúsztak be, valamint hiányzik egy vezéregyéniség, aki a hátsó alakzatot irányítani tudja. Fizikálisan és képességekben kiváló játékosaink vannak minden poszton, de egy igazi kommunikátornak elő kell lépnie hátul, hogy ezáltal a helyezkedési hibáink csökkentsük, továbbá együtt mozogjunk és minél több tiszta szerelésünk legyen.

Az NB I-es csapatok közül a Paks kapta a legtöbb gólt ősszel: összesen 36-ot. Viszont a vezetőedzőnek a megszerzett pontok tekintetében van hiányérzete.

– Úgy vélem, ősszel hat-hét ponttal kevesebb jött össze, mint amennyi lehetett volna. Szinte mindegyik találkozónkban hagytunk, ahol nem nyertünk. Kreativitásunk hiányából adódóan nem tudtunk mindig minőségi nyomást gyakorolni, ahol ezek kiütköztek, ott hiányérzetem maradt. Azon mérkőzéseink – akár idehaza, akár idegenben -, ahol rá tudtuk erőltetni a saját akaratunk az ellenfélre, és nyomást tudtunk gyakorolni a védelmükre, mindegyike jól sikerült, konkrét találkozó megemlítése nélkül.

Ádám Martin 15 góljával vezeti az OTP Bank Liga góllövőlistáját, a paksi tréner csatára játékáról is beszélt.

– Már rögtön a szezon elején – mikor Hahn eligazolt – jeleztem, Martin is képes húsz gólt termelni. Ebben a támadófutballban, amit mi képviselünk, egy centernek rendre megvannak a lehetőségei. Ezt figyelembe véve, és hogy tizenhét találkozó után már tizenötnél tart, az általam jósolt hússzal semmiképpen sem mondtam nagyot anno.

Bognár hozzátette, tavasszal szeretnék kompenzálni az ősszel elhagyott hat-hét pontot, amihez a középpályán kreatívabbnak, a védelemben pedig stabilabbnak kell lenniük.

Dzsudzsák: “A minőség rovására is megy a 12 csapatos NB I” – úgy érzi, akár dobogós is lehet a Loki