Hétfőn délután jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a hatóságok döntésével összhangban azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. A felfüggesztés idejére valamennyi NB I-es klubnál, így a Paksnál is felfüggesztették az edzéseket, a kialakult helyzetről pedig a tolnaiak három játékosa, Böde Dániel, Windecker József és Szabó János is elmondta a tapasztalatait a klubhonlapon.

– Mindenféleképpen jó döntés született, hiszen az egészség mindenek felett áll. Beszéltem több gárda csapatkapitányával, és a szüneteltetés témájában kivétel nélkül mindenki mindenkivel egyetértett. A csapaton belül folyamatos a kommunikáció, van csoportunk, ott írunk mindig egymásnak, kivel mi a helyzet. Edzésben tartjuk magunkat, és türelemmel várunk. Sajnos el kell fogadni a kialakult helyzetet, alkalmazkodni kell, és majd focizunk, amint lesz rá lehetőség – nyilatkozta Böde.

Koronavírus: Lanzafame és lányai Honvéd-, Fradi- és Vidi-mezben üzentek – videó

– Ahogy sokan megtették már, én is felhívnám a figyelmet az egészségre, tehát, aki teheti, maradjon otthon, tartsuk be az utasításokat, hiszen csak így lassíthatjuk a vírus terjedését – ezt már a középpályás, Windecker József mondta a paksi klubhonlapnak. – Persze már most hiányzik a foci, és jó lenne minél előbb játszani, de be kell tartani szabályokat. Itthon edzem lelkiismeretesen a kapott programból, mivel mikor majd újraindulunk, készen kell állnunk az újbóli kemény küzdelmekre, amit a hátralévő nyolc forduló tartogat.

– Valahol rossz ilyet mondani, de örülök neki, hogy felfüggesztették a bajnokságot, hisz’ nincs fontosabb az egészségnél, még a foci sem lehet az. Ilyenkor senki nem tudna nyugodtan koncentrálni a focira… Én bent, a lakásban erősítek, a futást pedig a szabadban végzem a kapott programunk útmutatói alapján. Ha letisztázódik a mostani helyzet, biztos vagyok benne, hogy folytatjuk, amit – sportember lévén – természetesen várok – mondta Szabó.