Mint ismert, pénteken a Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az erősen tartalékos Paksi FC ellen az NB I negyedik fordulójának nyitómeccsén. A lefújást követően a tolnaiak csapatkapitánya, a korábban a Fradinál hét évet lehúzó Böde Dániel igencsak kritikus véleményt fogalmazott meg a fővárosi klub felé élő adásban, az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

– Lehet, hogy van benne valami… – kezdte az értékelését Böde arra a felvetésre, hogy a találkozó kommentátora szerint már akkor eldőlt a meccs, amikor kiderült, hogy lejátsszák. – De ettől függetlenül nem kell az első percben gólt kapni. A másik meg az, hogy múlt hét csütörtökön edzettünk utoljára, azóta mindenki karanténban volt. Mit tud csinálni, aki ötven négyzetméteren lakik?

Kérdezem én, fordított esetben a Fradi mit játszott volna? Ők lázadtak volna fel a legjobban azért, hogy játszaniuk kell. Van a három E betű: az erkölcs, az erő, az egyetértés, ebből most egyiket sem éreztem.

Erő volt, mert erőt demonstráltak rajtunk, de ezzel nem tudunk mit csinálni. A vereség most nem bosszant, mert megpróbáltunk megtenni mindent, de így nem lehet futballozni. Éjfélkor lejárt a karantén, ma (pénteken – a szerk.) meg jöttünk meccsre… Most jön a kupamérkőzés, ugyanígy fogunk tudni kiállni. Ezt a meccset el kell felejteni, nem tudunk vele mit csinálni, a következő bajnokinkat pedig el kell halasztani, hogy aztán visszajöjjenek az embereink és újra jó állapotban tudjunk lenni.

Osztermájer Gábor csapata jövő hét vasárnap a harmadosztályú Hatvan FC-hez látogat a Magyar Kupa 6. fordulójában.

Böde Dániel nyilatkozata

Böde Dániel, a paksiak csapatkapitánya indulatosan nyilatkozott, szerinte nem volt sportszerű a Ferencvárostól, hogy nem egyeztek bele a mérkőzés elhalasztásába. „Múlt csütörtökön edzettünk utoljára, mindenki karanténban volt. Fordíottt esetben a Fradi lázadt volna a legjobban amiatt, hogy játszaniuk kell.”

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 11., péntek