Az OTP Bank Liga 4. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a címvédő Ferencváros a koronavírus-fertőzések miatt megtizedelt, több fiatallal és mindössze öt cserejátékossal érkező Paksot fogadta – mint ismert, a zöld-fehérek nem járultak hozzá a tolnaiak halasztási kérelméhez.

Remekül kezdték a találkozót a zöld-fehérek: Tokmac kapott jó labdát a jobb oldalról, majd a kapu jobb oldalába gurított, így 25 másodperc után vezetést szerzett az FTC (1-0). A 7. minutumban Boli hozta ziccerbe Isaelt, aki a kapust is elfektette, a bevetődő Vas Gábor viszont óriásit mentett az üres kapu előtt.

A 20. percben aztán a Ferencváros megszerezte második gólját: Heister adott be a bal oldalról, az érkező Tokmac pedig közelről a hálóba lőtt (2-0). Bognár bal oldali szabadrúgása után Windecker szépíthetett volna, de felszabadítottak a védők, válaszul Tokmac megszerezte csapata és saját maga harmadik gólját: egy labdaszerzés után balról húzott befelé, majd mintegy 20 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát (3-0).

Tokmac-tripla

Tokmac briliáns.A Fradi támadója 28 perc alatt szerzett klasszikus mesterhármast. A meccset itt nézhetitek élőben: https://bit.ly/35ukMRM

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 11., péntek

A 40. percben újabb helyzetet alakított ki a Paks: Böde ugratta ki remek labdával Bognárt, aki elpöckölte a labdát Dibusz mellett, utána azonban tisztáztak a védők.

A szünetben a hazaiaknál Isaelt Sigér váltotta, és ahogy az első, úgy a második játékrészt is gyors góllal kezdte a Ferencváros: Lovrencsics adott be a jobb oldalról, az érkező Boli pedig közelről lőtt a kapuba (4-0).

Boli gólja

A második félidőt is gyors góllal kezdte a Fradi, Lovrencsics beadását Boli terelte a kapuba.

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 11., péntek

Mindkét oldalon cserék következtek, majd a 63. percben megfogyatkozott a Paks, amikor Szélpál Baturina buktatásáért megkapta a második sárga lapját. A második félidő kevés helyzetet hozott, a hazaiak Sigér kiugratása után Boli révén veszélyeztettek, de a támadó jócskán elvétette a kaput, míg a vendégek kontrákkal próbálkoztak. A hosszabbítás végén még Boli indult meg, majd a tizenhatoson belülre érve balról a kapu bal oldalába tekert (5-0).

A Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a sok sebből vérző paksiak ellen.

Ferencváros – Paks 5-0

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Baturina, 62.), Frimpong, Haratin, Heister – Laidouni, Somália – Varga R., Isael (Sigér, 46.), Tokmac (Zubkov, 68.) – Boli

(cserék: Bogdán, Zubkov, Sigér, Baturina, Blazic, Csontos, Skvarka)

Paks: Rácz – Balogh B., Szélpál, Lorentz, Szabó J. – Vas G. (Görög, 81.), Windecker – Haraszti (Szendrei, 54.), Szakály (Debreceni, 89.), Bognár – Böde

(cserék: Kovács F., Debreceni, Szendrei, Görög, Ribár)

Gólszerzők: Tokmac (1., 20., 28.), Boli (46., 92.)

Kiállítva: Szélpál (63.)

A meccs eseményei percről percre itt!