A Paksi FC szeptember 4-én számolt be arról, hogy az első számú csapatát is elérte a koronavírus-járvány, ezért az akkora tervezett Szentlőrinc elleni felkészülési mérkőzésük elmaradt. A folyamatos PCR-tesztelések során a múlt pénteki eredmények több játékosunknál és a csapat szoros környezetében is pozitivitást mutattak, majd a meg nem nevezett személyek a járványügyi előírásoknak maximálisan eleget téve azonnal elkülönítésre kerültek.

A folyamatos tesztelések mellett az elmúlt napokban is emelkedett a fertőzöttek száma, így tolnaiak szerették volna az MLSZ által közzétett egymeccses halasztási kérelmével élni az OTP Bank Liga 4. fordulóját illetően, amikor szeptember 11-én, pénteken este a Ferencváros otthonába látogatnak.

Helyzetükről a ferencvárosi klub elöljáróit is értesítették, el is küldték a szükséges hivatalos dokumentumokat a kérelmükkel kapcsolatosan.

A Ferencvárosi TC ugyanakkor a csütörtök délutáni válaszlevelében nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához, így a találkozót a csapatot körülvevő víruskörülmények ellenére lejátsszák a felek.

A klub közleménye szerint rendhagyó találkozó lesz, hiszen játékosaik a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek. A keretet értelemszerűen utánpótlás-játékosokkal kell majd feltölteni, hogy meglegyen a mérkőzésre elengedő létszámuk.

A koronavírusos magyar edző: „A legrosszabb, hogy éjszaka rémálmaim vannak” – a mezőnyben fog játszani a cserekapus