A magyar csapatok kupaszereplése kapcsán a paksifc.hu elevenítette fel az együttes hét évvel ezelőtti nemzetközi sikerét.  Akkor a Paks jutott a magyar csapatok közül a legtovább Európában. A 2011/12-es szezonban az Európa Liga első selejtezőkörében az andorrai Santa Colomát kettős győzelemmel búcsúztatták Kis Károlyék, aztán a norvég Tromsö következett, a hazai 1-1 után idegenben 3-0-ra nyertek. A végállomást a skót Hearts jelentette.

 – Az első kört könnyedén vettük, a Tromsö ellen viszont már nem mi voltunk az esélyesek – kezdte Báló Tamás a visszaemlékezést. – A hazai 1-1 ugyan nem volt tökéletes eredmény, de bíztunk a továbbjutásban. Tudtuk, hogy a visszavágón nyerni kell, ráadásul műfüves pályán, ami nem könnyítette meg a dolgunkat. Az első félidőben jól védekeztünk, nem éreztük azt a hatalmas nyomást, amire számítottunk. A második félidő elején Kiss Tomi góljával megszereztük a vezetést, majd jött szinte azonnal Böde Dani, akkor már tudtuk, hogy nem lehet baj. A harmadik gól pedig végképp eldöntötte a továbbjutást. Pakson sok szurkoló várt minket a hazaérkezésünk után, közösen ünnepeltünk, együtt pezsgőztünk. Felejthetetlen élmény volt.

A játékos szerint a Tromsö kiverésével egyre jobban megjött a csapat étvágya.

 – A következő körben a skót Hearstot kaptuk. Az első meccsen Székesfehérváron jól játszottunk, megszereztük a vezetést, de újabb gólokat nem tudtunk rúgni, a vendégek pedig egy 11-esből egyenlítettek. Ugyanaz volt tehát a kiindulópont, mint a norvégok ellen, de itt a visszavágó már nem sikerült, a Hearts könyörtelenül kihasználta a helyzeteit.

Ennek ellenére gyönyörű emlék volt az a pár hét mindenki számára, aki átélte. Azért dolgozunk, hogy ez újra sikerülhessen. Az előző szezonban nagyon közel voltunk hozzá, de az utolsó bajnoki mérkőzéseinket sajnos elrontottuk.

Báló beszélt a ma kezdődő bajnoki idényről is.

– Az előző évekkel ellentétben, ezúttal merészebb célkitűzésünk van a szezonra: az első hatban kell végezni. A csapat magja együtt maradt, ráadásul erősödtünk is.

Azt mondom, merjünk nagyot álmodni, ha kiegyensúlyozott lesz a szereplésünk, oda érhetünk az Európa Liga-indulást jelentő helyekre. Fontos, hogy a rajtnál ne ragadjunk be. Tudjuk, hogy Mezőkövesden egy nehéz meccs vár ránk az első fordulóban, de magabiztosak vagyunk és a három pontért utazunk.