A Magyar Labdarúgó Szövetség szokásának megfelelően péntek délután hozta nyilvánosságra az NB I 12. fordulójának játékvezetői küldését. Mint ismert, a DVSC–Ferencváros összecsapást a zöld-fehérek csütörtöki Európa Liga-mérkőzése miatt vasárnap játsszák, így ennek a mérkőzésnek a bíróját várhatóan csak szombat délután jelölik ki.

Az újonc Zalaegerszeg és a meglepetéscsapat Mezőkövesd összecsapását Kassai Viktor fújja, aki mérföldkőhöz érkezik karrierjében ezen a délutánon, ugyanis a 322. élvonalbeli mérkőzésén fog dirigálni, ezzel pedig megelőzi majd az örökranglistán Szabó Zsoltot, aki 321 találkozóig jutott – derül ki a focibiro.hu cikkéből. A játékvezetéssel foglalkozó szakportál azt is kiszúrta, hogy az eddigi rekorder a közösségi oldalán gratulált Kassainak.

– Amikor egy rekordot beállítanak, természetes, hogy ez csak ideig-óráig számít rekordnak. Mintegy 4 évig mondhattam el magamról, hogy én vezettem a Magyar labdarúgás történetében a legtöbb mérkőzést az élvonalban. Holnaptól Kassai Viktor lesz az új rekorder, aki a Zalaegerszeg-Mezőkövesd meccsen már a 322. élvonalbeli meccsét vezeti. De nem fog összedőlni a világ! Ugyanolyan büszke leszek holnap is arra, hogy 22 évig az élvonalban működtem, ugyanolyan büszke leszek holnaptól a levezetett 321 meccsre, még ha ez már “csak” a második helyre elegendő az örökranglistán. Gratulálok Viktor! További sok sikert kívánok! – írja Szabó Zsolt a közösségi oldalán.

NB I, 12. forduló, játékvezetői küldés

Szombat

17.00: ZTE–Mezőkövesd – Kassai Viktor 
17.00: Kaposvári Rákóczi FC–MOL Fehérvár FC – Iványi Zoltán
17.00: Puskás Akadémia–Újpest – Bogár Gergő
17.00: Paksi FC–Kisvárda – Erdős József
19.30: Budapest Honvéd–Diósgyőri VTK – Pintér Csaba

Vasárnap

17.15: Debreceni VSC–Ferencváros

UEFA: Kaká és Drogba is Kassaival fog tanulni a topmenedzserképzőn