Mezőkövesd – Puskás Akadémia, 14:30

Pintér Attila (Mezőkövesd):A Budafok elleni hétközi mérkőzést követően a legfontosabb a regeneráció. A Puskás Akadémia kedden lépett pályára, így egy nappal többet pihenhet, sőt ha hozzáteszem, hogy szerdán késő éjszaka értünk haza, akkor még több ideje van feltöltődni ellenfelünknek. Megpróbáljuk a játékosokat olyan állapotba hozni, hogy az utolsó mérkőzésen is 100%-os teljesítményt tudjanak nyújtani. A Puskás Akadémia nagyon komoly játékerőt képvisel, nem véletlenül áll a dobogón. Megkockáztatom, hogy a MOL Fehérvártól is jobb játékosállománnyal rendelkeznek, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. Ellenfelünk keretében olyan kitűnő képességű játékosok vannak, mint Knezevic, vagy a saját nevelésű Spandler, de felsorolhatnám akár a teljes keretet. Azt hozzáteszem, csapatunk megmutatta, hogy bárki ellen tud nyerni, ha a jobbik arcunkat mutatjuk, akkor mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt. A Budafok ellen az utolsó 10 percben a játékosok megmutatták, hogy mennyire tudnak küzdeni egymásért és a klubért. Sokan kérdezik, hogy presztízsként tekintek-e a vasárnapi találkozóra. Erre azt tudom mondani, hogy én a Ferencvárosban lettem labdarúgó, edzőként is dolgoztam ott, nagyon sokat kaptam a klubtól. Sok gárdával játszottam a Ferencváros ellen, de azokat a találkozókat sem tartottam presztízsmérkőzéseknek. Számomra ez a 90 perc is egy összecsapás lesz a sok közül, hiszen egy profi edzőnek mindig a saját csapatát kell felkészíteni az adott ellenfél ellen. Az gondolom, ha sorozatban a harmadik mérkőzésünket is sikerülne megnyerni, nagyon sok mezőkövesdi sportbarátnak szereznénk örömet így az ünnepek előtt, ezzel a céllal lépünk pályára. (mezokovesdzsory.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): – Éles meccs lesz, az egészen biztos. A Mezőkövesd az utolsó két mérkőzését megnyerte – nyilván folytatni akarják a sorozatot, és minél jobban meg szeretnék közelíteni az élmezőnyt. Jó csapatról beszélünk, amelynek helyezése nem tükrözi híven a játékerejét. Tudjuk, hogy rendkívül nehéz nyerni ellenük, eddig is küzdelmes mérkőzéseket vívtunk velük. Nekünk az a dolgunk, hogy legjobb tudásunk szerint készüljünk fel, és olyan elánnal, olyan harci szellemmel küzdjünk a pályán, ahogyan Fehérváron is tettük. Ez lesz az őszi szezon utolsó meccse, mindenképpen győzni szeretnénk, jó játékkal örömöt szerezni szurkolóinknak, és jóleső érzéssel menni a téli szünetre. (pfla.hu)

Újpest – Honvéd, 17:00

Pisont István (Honvéd):Jó hangulatban várhatjuk az Újpest elleni találkozót, azt gondolom, elégedettek lehetünk az előző két meccsen gyűjtött négy ponttal. Egy erős Kisvárda otthonában szereztünk pontot, majd egy bármire képes Diósgyőrrel szemben nyertünk. Elemeztük a szerdai mérkőzést, sok pozitívumot láttunk, javult a játékunk, amiért dicséret illeti a remek hozzáállással dolgozó játékosokat és a stáb munkáját is. A játékosok egyénileg is csapatként is jól teljesítettek, közösen értük el ezt a sikert. Most pedig elérkeztünk egy újabb kihíváshoz, idegenben lépünk pályára az Újpest ellen, amely kedden majdnem meglepetést okozott Kisvárdán. A lila-fehérek hasonló cipőben járnak, mint mi, kiélezett mérkőzésre számítok, szeretnénk kiegyensúlyozottan, jól futballozni. Nagyon jót tett a lelkeknek is a DVTK elleni fölényes siker, megpróbálunk arra összpontosítani, hogy kihozzuk magunkból azt, amire képesek vagyunk, és akkor sikeresek lehetünk. (honvedfc.hu)