Mezőkövesd Zsóry FC–Gyirmót FC Győr (20.00)

Supka Attila (Kövesd): – Az elmúlt héten elsősorban a fizikai állapotunk javítására helyeztük a fő hangsúlyt. Elmondhatjuk, hogy jó úton járunk, ugyanis a mérések azt mutatják, hogy egyre jobb állapotban vannak a játékosok. Így bízunk benne, hogy ennek hasznát fogjuk venni a hátralévő mérkőzéseken, hiszen nagyon fontos találkozók várnak még ránk. A szabad hétvégén azért nem játszottunk felkészülési összecsapást, mert komoly terhelést adtunk a játékosoknak, és nem akartuk, hogy a bajnoki hajrá előtt valaki sérülés miatt kiessen. Az elmúlt napokban taktikailag már kifejezetten a Gyirmót elleni találkozóra készültünk és abban bízunk, hogy működni fognak azok a játékelemek, amelyeket keretünk tagjaival megbeszéltünk. Ellenfelünk masszívan védekezik, ebből képes gyorsan támadásra váltani, ehhez megvannak azok a játékosai, akik eredményesen tudják befejezni kontraakcióikat. Nekünk többek között az a feladatunk, hogy kontrolláljuk a játékukat.

Azt várom a fiúktól, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak, mint a Zalaegerszegi TE FC és a Ferencvárosi TC ellen a második félidőben. Mert mindkét meccsen megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólt vagy gólokat szerezzünk, de erre sajnos nem voltunk képesek.

Most hazai környezetben meg kell szereznünk a három pontot ahhoz, hogy elkerüljünk a tabella leghátsó részéből, és ha így lesz, akkor már nyugodtabban készülhetünk az előttünk álló mérkőzésekre. Nagyon bízunk abban, hogy szurkolóink ismét támogatni fognak bennünket, megítélésünk szerint ugyanis céljainkat kizárólag közösen érhetjük el. Reméljük, hogy sokan kilátogatnak a mérkőzésre, és drukkolásukkal hozzásegítenek minket a győzelem kiharcolásához. (boon.hu)

Csertői Aurél (Gyirmót): – Próbáltunk mindent gyakorolni, de voltak játékosaink az utánpótlás-válogatottnál, ők nem kapták meg az itteni terhelést, ott viszont igen. Bizonyítani akarunk. Sokat dolgoztunk, kell a jó eredmény és minden meccs számunkra nagyon nehéz. Ez egy kiváltképp nagyon fontos mérkőzés, kiesési rangadónak lehet nevezni. Idegenbe megyünk, mindent megpróbálunk a siker érdekében. Mindig a soron következő meccs a szezon legfontosabb meccse. A szerencsére nem lehet fogni ezeket a dolgokat, a tudás egy meghatározó tényező. A srácok akarnak bizonyítani, meglátjuk, mi jön ki ebből. Nekünk a maximumot kell nyújtani, egy masszív, jó csapat a Mezőkövesd, nüansznyi különbségek vannak a két együttes között. (gyirmotfc.hu)

Már nem Szalai a legértékesebb védő a törököknél – sosem csökkent még ekkorát a magyar játékos becsült piaci értéke