A játékosok piaci értékének becslésével és az átigazolási díjakkal is foglalkozó Transfermarkt csütörtökön frissítette a török bajnokság adatait, újraárazta a játékosokat, és ezáltal a teljes első osztályt.

A magyar válogatott védő, Szalai Attila becsült piaci értéke tíz százalékkal, 15 millió euróról 13,5 millió euróra csökkent

– ami az eddigi legnagyobb negatív változás a karrierjében a TM szerint.

A 24 éves játékos így már nem a legértékesebb védő a török élvonalban, visszacsúszott a második helyre, az élen már egyedül áll a Galatasaray brazil játékosa, Marcao 14 millió eurós becsült piaci értékkel.

Szalai a 2. legértékesebb védő a törököknél. Fotó: Transfermarkt

A Süper Lig összes játékosát tekintve is rontott a helyezésén Szalai, aki holtversenyben a második helyről az ötödikre csúszott vissza. A magyar védőt két török válogatott kapus, Ugurcan Cakir és Altay Bayindir, valamint a szintén török válogatott Kerem Aktürkoglu és a brazil Marcao előzi meg.

Szalai az 5. legértékesebb játékos a törököknél. Fotó: Transfermarkt

A Transfermarkt statisztikájából az is kiderül, hogy Szalaié becsült piaci értéke csökkent a legnagyobbat, a magyar játékost pedig Marcao követi ebben a tekintetben, akinek egymillió euróval csökkent az értéke – a százalékos arányt tekintve Ervin Zukanovicé a legnagyobb zuhanás 55,6%-os negatív változással.

Gulácsi válogatottbeli sérülése máris a múlté: Már ő védhet a Dortmund ellen