A csakfoci.hu elsőként számoltunk be arról, hogy a megnövekedett koronavírus-fertőzések miatt több NB I-es klub is kérte a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy fontolják meg az első idei forduló későbbre halasztását. Az MLSZ a péntek délutáni cikkében megerősítette, hogy tárgyaltak is erről a kérdésről, de végül az a döntés született, hogy

az OTP Bank Liga küzdelmei az eredeti kiírás szerint folytatódnak, miután a bajnokság halasztását nem támogatta a klubok többsége.

A szövetség a közleményében kiemeli, a mérkőzések rendezésének feltételei továbbra is összhangban vannak a kormányzat egészségügyi intézkedéseivel. Szigorú járványügyi protokollok, folyamatos tesztelés és körültekintő szervezési intézkedések megtartása mellett rendezhetők meg a sportesemények.

Hangsúlyozzák továbbá azt is, hogy az MLSZ az egészség védelmét, a járvány terjedésének meggátolását elsődleges prioritásnak tekinti. A szövetség továbbra is finanszírozza a játékosok és stábtagok számára előírt rendszeres PCR-tesztelést, folyamatosan figyelemmel követi a járvány alakulását az esetlegesen szükségessé váló intézkedések gyors és hatékony meghozatala és életbe léptetése érdekében.

Ennek értelmében tehát az idei év első NB I-es mérkőzésére január 27-én kerül sor, amikor is a Ferencváros a Puskás Akadémiához látogat a 4. fordulóból elhalasztott találkozón, míg az első teljes forduló 29-én és 30-án lesz.

Fradi: Állítólag megegyeztek a cseh bajnokság gólkirályjelöltjével – sajtóhír