Egyelőre nem lehet tudni, hogy folytatódhat-e és ha igen, mikor az NB I-es bajnokság. A zaol.hu úgy tudja, hogy hétfőn Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az élvonalbeli klubok irányítóval, tulajdonosaival videóbeszélgetés keretében egyeztet a lehetséges forgatókönyvekről. Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosának határozott elképzelése van, amiről a megyei lapnak beszélt.

– Én most már „elengedném” ezt a bajnokságot és a jövőre kezdenék koncentrálni – mondta a lapnak Végh Gábor. – Bármilyen folytatás is lenne, az már nem adna valós képet. Akárhogy is nézzük, egy torz bajnokság lenne a mostani helyzetben. A bizonytalanság pedig a legrosszabb, ezt mindenki érzi.

A zalai klubtulajdonos arra a kérdésre, hogy a végeredményt tekintve miként zárná le a szezont, a létszámemelést említette megoldásként.

– Fel kellene emelni az élvonal létszámát – mondta. – Nem lenne kieső az NB I-ből, az NB II-ből pedig a jelenlegi első két helyezett jutna fel. Amúgy is az lenne az észszerű, ha nem 12 csapatos lenne a bajnokság, és ez a létszám – mármint a megemelt – ,a jövőben is maradhatna.

Márpedig hamarosan dönteni kell, Végh Gábor pedig nem várna sokáig evvel.

– Én annak a híve lennék, hogy gyors döntés szülessen – fogalmazott. – Ne halogassunk, mert a klubok számára elvesztegetett minden bizonytalanságban töltött nap, és ha időt nyerünk, életet nyerünk.

A jövőre kell koncentrálni, hiszen a jelenlegi helyzetet a klubok sínylik meg leginkább. A krízis megoldásából mindenkinek ki kell vennie a maga részét, ez így tisztességes. Mi is költségcsökkentésre készülünk, mert ez az, amit nem lehet elkerülni.

Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt – 4 forgatókönyv jöhet szóba