NB I., 2. forduló

Diósgyőri VTK–Újpest FC 1-2 (Tajti 37., ill. Zsótér 14., Nwobodo 48.)

Az első fordulóban a Budapest Honvédot 2-1-re felülmúló DVTK fogadta az Újpestet, amely múlt héten 3-1-re kikapott az ideiglenes hazai pályáján. Jó iramban és jó hangulatban kezdődött az összecsapás, a hazaiak közül Tajti és Prosser kísérletezett az első percekben, míg a vendégeknél Simon talpalt a kapu felé egy beadást. Az első gól aztán Danilovic kapujában kötött ki: Balázs bal oldali beadása után Karanról pattant a kapu felé a labda, amit a DVTK kapusa még kipaskolt, de éppen Zsótér elé, aki a bal sarokba lőtt, 0-1!

A hazaiak ezt követően nem tudták átvenni a mérkőzés irányítását, inkább a mezőnyjáték dominált, az egyenlítés azonban így sem maradt el. A 37. percben Litauszki becsúszva lépett közbe egy diósgyőri passz után, a labda pedig hátragurult Pajovichoz. A kapus megfogta a játékszert, ezt pedig hazaadásnak minősítette a játékvezető – nagyon véleményes, sokat fognak még ezen vitatkozni -, így 6 méterről végezhetett el közvetett szabadrúgást a DVTK. Tajti a nagy lehetőséget a léc alá bombázta, 1-1.

A második félidő elején máris egy parádés gólt láthattak a nézők, igaz ennek csak a vendégszurkolók örülhettek. A 48. percben Obinna Nwobodo a bal oldalról húzott befelé, majd jobbal remek gólt lőtt a bal felső sarokba 21 méterről, 1-2.

A találat sajnos nem tett jót a mérkőzésnek, az Újpest ugyanis átengedte a területet a hazaiaknak és kontrákra rendezkedett be, a DVTK pedig hiába igyekezett, nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani. A tizenhatosig ugyan mindig sikerült eljutniuk a hazaiaknak, ám ott az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Egészen a 80. percig kellett várni egy igazán veszélyes hazai helyzetre, ám ekkor nem sokon múlt a gólszerzés: Szabó remekül ugratta ki a balon Tajtit, aki az üresen érkező Prosserhez centerezett, a támadó azonban nem találta el jól és mellé lőtt nagy helyzetben.

A hajrában sem volt hatékony a DVTK támadójátéka, így az Újpest elvitte a három pontot Miskolcról.