Ferencváros – Kaposvár 5-0 (Boli 38., Isael 59., Blazic 73., Varga 85., 92.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Heister – Haratin, Sigér – Zubkov (Varga 81.), Isael, Tokmac – Boli (Szignyevics 81.)

Kaposvár: Slakta – Vachtler, Hegedűs (Nagy R. 65.), Szabó A., Ur, Fodor – Szakály A. (Nagy J.), Pintér, Nagy K., Borbély – Ádám (Balázs 70.

Aktívan kezdte az első félidőt a címvédő Ferencváros. A 10. percben Isael szerzett labdát, majd a kapu felé indult, és 15 méterről lőtt, ám Slakta védeni tudott. Az első játékrészben a Fradi többnyire távoli lövésekkel próbálkozott, de ezek pontatlanok voltak, vagy éppen Slakta hárított. A 31. percben Sigér 20 méterről eleresztett lövése pattant meg Szabó kezén, ám Solymosi Péter sípja néma maradt. A 38. percben egy hatalmas góllal megszerezte a vezetést a Ferencváros – Zubkov passzolt Bolihoz, aki 7 méterről a jobb felsőbe bombázott.

A félidő lefújása előtt még Isael szabadrúgása jelentett veszélyt a kaposvári kapura, azonban Slakta bravúrral védte a bal alsóba tartó labdát.

A Fradi vezető gólja a Kaposvár ellen

A 37. percben góllá érett a Ferencvárosi Torna Club mezőnyfölénye a Kaposvári Rákóczi FC ellen: Franck Boli hetedik góljával szerzett vezetést a címvédő.Élőben a 17 órakor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2U2TElA.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

Fordulás után az 57. percben megduplázta előnyét a Ferencváros – egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Zubkov nézett fel, és ívelt középre, az érkező Isael pedig lesről visszalépve a kaposvári kapuba fejelt.

Isael gólja a Kaposvár ellen

Kettővel vezet a Ferencvárosi Torna Club! Isael bólintott a Kaposvári Rákóczi FC kapujába, Zubkov pedig már második gólpasszát jegyezte.Élőben a 17 órakor kezdődött meccsek: http://bit.ly/2U2TElA.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

A 73. percben már háromgólosra nőtt a hazaiak előnye – Isael bal oldali szögletéből Blazic fejelt 11 méterről Slakta kapujába.

A 85. percben a csereként beálló Szignyevics cselezte ki a védőjét, majd középre adott és az érkező Varga belsővel bevette Slatka kapuját, majd a 92. percben Tokmac középre passza után Varga volt eredményes, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt.7

Varga Roland duplája a Kaposvár ellen

Varga Roland csereként beállva duplázott (a szezon során harmadjára), amivel beállította az 5–0-s végeredményt a Ferencvárosi Torna Club🆚Kaposvári Rákóczi FC meccsen.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

Mezőkövesd – Puskás Akadémia 0-0

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Karnitski, Vadnai – Berecz, Meskhi – Cseri (Vajda, 67.), Jurina (Eperjesi, 78.), Besirovic (Nagy D., 67.) – Zivzivadze.

Puskás Akadémia:  Hegedüs (Tóth B., 40.) – Szolnoki, Hadzsiev, Favorov, Deutsch – Urblík, Radics – Gyurcsó (Sós, 72.), Plsek, Slagveer – Vanecek.

Rövid időn belül harmadjára találkozott egymással a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia. A vendégek kezdték aktívabban a találkozót, a 2. percben Plsek lőtt 11 méterről, kevéssel ment el a labda a jobb sarok mellett, majd a 18. minutumban Slagveer jobb oldali beadása után Gyurcsó üresen érkezett középen, 11 méterről csukafejessel próbálkozott, de Szappanos jó helyen állt.

A hazaiak közül Meskhi okozott először veszélyt, a 21. percben Vadnai szöglete után egy kipattanót ollózott kapura, a labda a bal kapufán csattant, majd Berecz 26 méterről vállalkozott lövésre, alig ment el a labda a jobb alsó sarok mellett. Két perccel később ismét nagyon közel állt a gólhoz a Puskás: Plsek jobb oldali beadása után Vanecek fejelhetett 9 méterről, Szappanos óriásit védett, majd a kipattanó Favorov elé csorgott, akinek a ziccerét a kövesdi kapus újra hatalmas bravúrral hárította. A hazaiaknál olykor Zivzivadze okozott bonyodalmat a vendég védőknek, de az első játékrészben egyik fél sem volt eredményes.

A szünet után a Puskás kezdett aktívabban, igaz ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az első veszélyesebb lövés Meskhi nevéhez fűződött: a 61. percben Cseri jobb oldali beadása után Urblík középre lőtte ki a labdát, lecsapott rá a kövesdi középpályás és 22 méterről remek lövést eresztett meg, de kicsivel a jobb kapufa mellé célzott.

A 74. percben Szappanos megint bravúrozott Plsek kapáslövésénél, majd Slagveer helyzeténél védett nagyot. A hajrában Zivzivadze hatalmas szólója után Deutsch az utolsó pillanatban tudott szerelni becsúszva – ez volt az utolsó lehetőség, maradt a 0-0.

Újpest – Paksi FC 1-1 (Litauszki 57., ill. Könyves 94.)

Újpest: Pajovic – Heris, Litauszki (Szakály P. 82), Ristevski – Rácz, Sedlacek, Onovo, Koszta (Csongvai 90.), Obinna – Bacsa (Zsótér 72.), Novothny

Paksi FC: Rácz – Osváth, Szélpál (Lenzsér – a szünetben), Poór, Szabó J. – Kecskés (Hahn 65.), Balogh, Windecker – Könyves, Böde, Szakály D. (Bertus 73.)

13 percet kellett várni az első kaput eltaláló lövésre, amikor egy hosszú indítás után Böde jobb sarokba lőtt, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel Risteskivel szemben szabálytalankodott.

A 21. percben kis híján megszerezte a vezetést a Paks – Szakály 28 méterről elvégzett szabadrúgása Poórt találta meg középen, ám hat méterről a jobb felső mellé fejelt. A félidő felét átlépve mezőnyjáték folyt a pályán. A 40. percben Koszta 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, azonban a labda a felső kapufán csattant.

A szünet után az 58. percben megszerezte a vezetést az Újpest – Koszta bal oldali szöglete után Litauszki volt eredményes.

Az Újpest vezető gólja

Litauszki fejesével szerzett vezetést az Újpest a Paks ellen.Vajon akkor is bemegy, ha nem pattan meg?Az NB I-es bajnokikat itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2wVWFfH

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

Tíz perccel később Böde indítása után Szakály Dénes ütközött a kapujából kifutó Pajoviccsal, előbbit hosszasan kellett ápolni, majd Bertus váltotta. A hajrához közeledve sokáig állóháború volt, majd a 79. percben Litauszki is megsérült, akit szintén kényszerűségből le kellett cserélni.

A hétperces hosszabbításban a paksiak becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, aminek meglett az eredménye – Ristevski adta el a labdát a tizenhatosnál, amit Bertus megszerzett, középre adott és az ötösnél érkező Könyves a hálóba bólintott, így 1-1-el ért véget a mérkőzés.

Újpesti sokk

Itt a hidegzuhany az Újpestnek.A hosszabbítás 4. percében csúszott ki a győzelem a lila-fehérek markából.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

Honvéd-Kisvárda 1-5 (Lanzafame 52. – 11-esből, ill. Sassá 43., Lucas 44., Rubus 62., Cukalasz 76., Gosztonyi 83.)

Honvéd: Tujvel – Batik, Lovric, Kamber – Mezghrani (Ikenne-King, 49.), Nagy G., Aliji, Gazdag, Uzoma (Moutari, 65.) – Lanzafame, George (Ugrai, 73.).

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Rubus, Ene, Protic – Lucas, Karaszjuk – Sassá (Gosztonyi, 74.), Bumba, Cukalasz (Simovic, 79.) – Viana (Tischler, 84.).

A találkozó első húsz percében a kiegyenlített mezőnyjáték volt a jellemző, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk ebben az időszakban. A 21. percben aztán hazai ziccert jegyezhettünk fel, Lanzafame bal oldali szabadrúgása után Kamber nagyon egyedül maradt, senkitől sem zavartatva lőhetett 9 méterről, de megijedt a nagy lehetőségtől és rosszul találta el a labdát, így bőven mellé lőtte. Nem sokkal később jött a válasz a túloldalon, Cukalasz bal oldali beadása után Bumba 13 méterről fejelhetett, de Tujvel a léc alól szögletre ütötte a labdát.

A 35. percben Dombót is megdolgoztatták a kispestiek: George szép csellel becsapta védőjét a tizenhatoson belül, helyzetbe került, de a várdai hálóőr jól mozdult ki a kapujából és védeni tudta a közeli lövését. A 40. percben George kapott remek indítást a középpályáról, a Honvéd támadója Karaszjukkal a nyakán vezette a kapusra a labdát, a vendégek középpályása pedig az utolsó pillanatban remekül csúszott be és szerelt.

Az utolsó pár perc a kisvárdaiaké volt, a vendégek 2 perc alatt kétszer is beköszöntek: előbb Cukalasz a 16-os vonalán sarokkal passzol a mellette lévő Sassának, aki a jobb lábára tette a labdát, majd kilőtte laposan a jobb alsót, majd Cukalasz 23 méterről lőtt, de blokkolták azt, Lucas pedig lecsapott a lepattanóra és kapásból a jobb sarokba lőtt távolról, 0-2.

Honvéd – Kisvárd 0-2

Meghúzta az első félidő végét a Kisvárda. Két gyönyörű lövéssel magabiztos vezetés mellett mehettek az öltözőbe a Bódog Tamásék a Honvéd otthonában.Élő közvetítés: http://bit.ly/39VpOpO

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

Jól kezdte a Honvéd a második félidőt, az 52. percben Protic mellett esett el Lanzafame a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt – a büntetőt a sértett nagy erővel lőtte középre a léc alá, 1-2.

Honvéd – Kisvárda 1-3

Lanzafame tizenegyesével visszajöhetett volna a mérkőzésbe a Honvéd, a Kisvárda azonban gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget.⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/39VpOpO

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

A folytatás azonban már nem volt ilyen jó hazai szempontból, a 62. percben ugyanis Rubus fejelte szépen 9 méterről Bumba jobb oldali beadását a jobb sarokba, 1-3. Négy perccel később akár el is dönthette volna a három pont sorsát a Kisvárda, Sassá a jobb oldalról, az alapvonalról adott középre, Viana nagy helyzetben épphogy a léc fölé fejelt.

A kisvárdaiak kedvük szerint alakítottak ki ziccereket, a Honvéd védelme teljesen szétesett: a 74. percben Bumba, a 77. percben pedig Cukalasz hagyta ki a kihagyhatatlant, de így sem kerülte el a kiütést a Honvéd, egy perccel később ugyanis a vádaiak görög légiósa közelről már nem hibázott, majd a csereként beálló Gosztonyi helyezte nagyszerűen a bal alsóba Batik pontatlan és rövid felszabadítását, 1-5.

A Kisvárda megérdemelten szerezte meg a három pontot ekkora arányban is – ez a várdaiak történetének legnagyobb győzelme az élvonalban.

Honvéd – Kisvárda 1-5

Kiütés! Öt gólt kapott hazai pályán a Honvéd a Kisvárdától.⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️Végeredmény: Honvéd – Kisvárda 1-5

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

DVSC – ZTE FC 0-3 (Bobál G. 30., Stieber 37., Radó 87.)

DVSC: Kosicky – Bényei, Pávkovics, Szatmári, Ferenczi – Haris, Kusnyír – Bódi, Varga K., Szécsi – Garba.

ZTE: Demjén – Bolla, Szépe, Katanec, Bedi – Mitrovic, Katelaris – Bőle, Radó, Stieber – Bobál G.

A 7. helyezett DVSC a 11. Zalaegerszeget fogadta a Nagyerdei Stadionban, a két együttes eddigi mindkét egymás elleni meccsét a hajdúságiak nyerték a szezonban.

Két kisebb vendéglehetőség után a 16. percben a Loki került nagy helyzetbe: Szécsi lépett ki ziccerben, lövése kevéssel a jobb alsó mellé ment. A 27. minutumban aztán Szatmári hibája után Bobál Gergely lépett ki hasonló ziccerben, de elvétette a bal alsót. A 30. percben aztán megszerezte a vezetést a ZTE: Stieber jobb oldali beadása után Bobál Gergely érkezett és a léc alá lőtt (0-1).

Óriási kapushibával került megnyugtató előnybe a ZTE Debrecenben

A forduló első gólját előkészítő Stiebert a DVSC kapusa, Kosicky szolgálta ki🎁. A ZTE ezzel az ajándékkal már 2-0-ra vezet Debrecenben. Jó úton a bennmaradás felé!?Itt találod az OTP Bank Liga meccseinek élő közvetítését: http://bit.ly/2wVWFfH

Közzétette: M4Sport – 2020. március 14., szombat

 

Nem sokat kellett várni a második vendéggólra sem: a 39. percben Stieber támadta Kosickyt, aki sokat várt, majd a ZTE középpályásának lábára passzolt, aki így könnyen az üres kapuba lőhetett (0-2). A játékrész hajrájában még Bobál Gergely előtt adódott lehetőség, de a Radó által elé fejelt labdát a kapu fölé rúgta.

A második félidőben Szatmári tizenhatoson belüli lövése jelentette az első veszélyt, de a védőkről levágódott a labda, a másik oldalon a 61. percben Radó passzolt a jobb oldalon felfutó Bőléhez, aki fölé lőtt. A hazaiak mentek előre a szépítésért, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, és igazán nagy helyzetekig nem is jutottak el a debreceniek.

A 87. percben végleg eldöntötte a három pont sorsát a ZTE: Stieber sarkalta oda a labdát Radónak, aki egy csellel elfektette Ferenczit, majd a rövidbe helyezett, kialakítva ezzel a 0-3-as végeredményt.

NB I, 25. forduló: Élő eredménykövetés, minden a gólokról, videók, jegyzőkönyvek