A múlt héten honlapunk is beszámoltunk róla, hogy több török lap is azt állította: a 16-szoros bajnok Besiktas vezetőedzőjének, Valerien Ismaelnek a kérésére a klubhoz csábítaná a legutóbb Marco Rossi válogatott keretébe is meghívott Baráth Pétert.

A szezon végén tárgyalnának Baráthtal

A Fotomac értesülései szerint a bajnoki címvédő Besiktasnál már készülnek az igazolás lebonyolítására, így már tervezik az előzetes lépéseket. A lap úgy tudja, a klub képviselői a szezon végén szeretnének leülni tárgyalni a 20 éves középpályás menedzserével, valamint magával Bartáthtal is, hogy vázolják az Isztambulba szerződés lehetőségét.

A török bajnokságnak május 22-én, a magyarnak egy héttel előbb, 14-én rendezik az utolsó fordulóját.

1 millió euró alatti üzletet terveznek

Természetesen a Besiktasnak a Debrecennel is meg kell egyeznie a játékos vételáráról. A Fotomac szerint a jelenleg hetedik, a nemzetközi kupaszereplést érő negyedik helytől mindössze három pontra álló egyesületnél szeretnének egymillió euró alatti összegben megállapodni.

Baráth a tavalyi feljutás után az NB I-ben is alapembere a debrecenieknek, ebben a szezonban 27 NB I-es bajnokin játszott, ebből 23-szor kezdőként, és négy gólpasszt adott.

A két egyesület között korábban volt is már kapcsolat, Kalafat Álmos tavaly éppen az isztambuliaktól igazolt kölcsönben Debrecenbe.