Több török honlap is átvette a Fotomac értesüléseit, amely szerint a 16-szoros török bajnok Besiktas a nyáron szeretné leigazolni a DVSC 20 éves középpályását, Baráth Pétert. A fiatal játékos nemrégiben bekerült Marco Rossi Szerbia ellen készülő keretébe is, igaz, egyelőre nem mutatkozott be a nemzeti csapatban.

A hírek szerint a jelenleg a török bajnokság 8. helyén álló Besiktas edzője egy sokat futó, a presszingelésre nagy hangsúlyt fektető csapatot akar, ezért is szeretné megszerezni Baráthot. A játékosként a Bayern Münchennel és a Werder Bremennel is bajnokságot nyert Valérien Ismael azzal érvelt a menedzsmentnek, hogy a magyar labdarúgó érkezése ebből a szempontból is sokat jelentene az együttesnek a jövőben.

Baráth a tavalyi feljutás után az NB I-ben is alapembere a debrecenieknek, ebben a szezonban 26 NB I-es bajnokin játszott, ebből 22-szer kezdőként, és négy gólpasszt adott. A futballista kapcsán azt is kiemelik, hogy a törökök számára várhatóan olcsóbban juthatnának hozzá (a Transfermarkt 400 ezer euróra becsüli az értékét).

A két egyesület között pedig volt is már kapcsolat, Kalafat Álmos tavaly éppen az isztambuliaktól igazolt kölcsönben Debrecenbe.