I. félidő

11 percet kellett várni a mérkőzés első valamire való helyzetére. Nego passzolt Scsepovicshoz, aki Szappanosba lőtt, majd a kipattanót Kovács lőtte el, és ezt is védte a kövesdi kapus. Két perccel később kis híján a vezetést is megszerezhette volna a Mezőkövesd: Molnár a félpályáról indította Kosztát, aki 14 méterről ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. A 24. percben ismét Molnár volt a főszerepben, ám Kovácsik résen volt. Nyolc perccel később Hangya adott be jobb oldalról, majd az érkező Scsepovics fejel kapura, amit könnyedén véd Szappanos, míg a 41. percben Vajda 24 méteres szabadrúgását magabiztosan fogta a Vidi kapusa, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

A meccs minden fontos momentuma percről percre közvetítésünkben – kattints!

II. félidő

A fordulás után sokáig nem történt említésre méltó esemény a találkozón. Nem úgy, mint az 55. percben: Hangya jobb oldali beadását Scsepovics csúsztatta meg középen, de a kapu előtt berobbanó Stopira hat méterről a kapu mellé lőtt. Öt perc múlva a hazaiak veszélyeztettek, Koszta passzolt a tizenhatoson belül Vadnaihoz, aki kaprua lőne, de Stopira becsúszva menteni tudott az utolsó pillanatokban.

A 66. percben megtört a jég: Molnár rázta le ellenfelét a félpályánál, majd kiválóan indította a védők között kibújó Kosztát, aki nem hibázott és Kovácsik lába között higgadtan a kapuba gurított (1-0). Az idő előrehaladtával egyre sürgősebb lett a Vidinek az egyenlítés, amiért mindent megtettek – a 76. percben Fiola birkózott a gólszerző Kosztával, amit megelégelt és derékon rúgta -, amiért Solymosi csak sárgát mutatott fel a fehérvári játékosnak. A hajrához közeledve Koszta szerzett labdát, majd lendületből rávezette a vendégek védelmére, s az utolsó pillanatokban passzolt Molnárhoz, aki mellé lőtt.

Az utolsó percekben még mindkét szakvezető cserélt, de a csapatok jelentős helyzetet nem alakítottak ki, így a Mezőkövesd megszerezte a három pontot, amire legutóbb 2016. november 19-én volt példa.

Mezőkövesd – Vidi 1-0 (Koszta 66.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Pillár, Szalai, Silye – Cseri (Mevongou 82.), Szeles, Vadnai, Vajda (Tóth B. 89.) – Molnár, Koszta (Drazic 86.)

Vidi: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Stopira – Nikolov (Juhász 74.), A. Hadzic, Hangya (71. Berecz) – Kovács (Hadzic 86.), Hodzic – Scsepovics

Összefoglaló

Mezőkövesd-MOL Vidi FC 1-0

Molnár Gábor forintos labdáját Koszta Márk rúgta higgadtan Kovácsik Ádám kapujába. Az Európa Liga után ismét bajban a fehérváriak a bajnokságban.⚽

Közzétette: M4Sport – 2018. november 11., vasárnap

Az NB I állása 14 forduló után

NB I, Élő: Mezőkövesd – MOL Vidi FC 1-0