Hivatalosan január 15. és február 14. között zajlik a téli átigazolási időszak a magyar fociban, de mivel a “tavaszi” rajtra már ezen a szombaton, január 25-én sor kerül, a tárgyalások zöme már lezajlott, bár az nyilvánvaló, hogy az OTP Bank Liga csapatainak többsége még az idény második felének elindulása után is erősíteni fog.

A folyamatosan frissülő átigazolási rovatunkban rögtön nyomon követhetőek a legfrissebb értesülések, lehetséges átigazolások és megkötött üzletek, ezúttal pedig azt vettük górcső alá, hogyan igazoltak eddig az NB I-es klubok a télen.

Alapul a nemzetközi átigazolási portál, a Transfermarkt (TM) számait vettük, amely ugyan mértékadónak nem nevezhető, de egyfajta támpontot mégis ad ahhoz, mely játékosokat hová sorolnak a hazai élvonal értéklistáján. Ez alapján a brazil Somália a legtöbbe taksált téli érkező eddig az OTP Bank Ligában, a 30 éves brazil védő/középpályás értékét 2 millió euróra becsülte a TM ferencvárosi visszatérésekor.

A zöld-fehérek két másik igazolása, az argentin Gastón Lódico, valamint Vécsei Bálint is ott van eddig a dobogón. De nem csak az FTC, hanem a Puskás Akadémia is három játékossal képviselteti magát a TOP 10-ben: a felcsútiak a TM szerint legalább 1 millió euró körüli összeget fizettek a cseh Jakub Plsekért, az ukrán Artem Favorovért, illetve a holland Luciano Slagveerért. Utóbbi esetében vételárat nem is tippel meg a lap, de mintegy 500 ezer euróra becsüli a szélső árát.

A MOL Fehérvár FC francia fogása, Lyes Houri a negyedik, a Honvéd nagy visszatérője, Hidi Patrik a hatodik, a Kisvárda új brazilja, Fernando Viana a hetedik, míg az Újpest friss román igazolása, Andreias Calcan a kilencedik a toplistán.


A játékosok neve mellett az érkezésükkor becsült piaci értékük, jobbra pedig a feltételezett vételár: