Az Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) a május 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t a DVSC és az Újpest elleni hazai és a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért  (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, az ellenfél szurkolóit sértő molinó kihelyezése, mérkőzés rendbontás miatti felfüggesztése és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismételt használata)  pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – írja az mlsz.hu.

Szintén pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a a FEB a DVSC-t az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli és a MOL Fehérvár elleni hazai mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgy játéktérre történt bedobása és pirotechnikai eszköz használata). A Loki a hivatalos oldalán közzétette, hogy

a büntetés pontos összege 1,2 millió forint, így csak ebben a szezonban már 7,85 millió forintot kellett befizetnie a hajdúságiaknak a fegyelmi határozatokat követően.

Harmadikként pedig a ZTE kapott pénzbüntetést a Honvéd és a Paks elleni hazai és az Újpest elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és a játékvezető pénzérmével történt megdobása).

A FEB a másodosztályban is tárgyalt egy ügyet, a Budaörs–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (tárgyak játéktérre történt bedobása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Magyar bajnok edzőt nézett ki magának az NB I-ért harcoló klub