Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján került sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során. A második, csütörtöki alkalommal a Fair Play-díjast és a gólkirályt díjazták – írja az m4sport.hu.

A Fair Play díjat – ahogy a bajnoki címet is – a Ferencváros szerezte meg. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a díj átvételekor az M4 Sport stúdiójában elmondta, a klubnál nagy hangsúlyt fektetnek a Fair Play-re, mivel az ország legnépszerűbb egyesületeként felelősséggel is tartoznak a társadalomnak, edukációs szerepet is betöltenek. „Úgy gondolom, a Ferencvárosban most olyan a légkör, hogy nem véletlenül nyertük meg ezt a megtisztelő díjat.”

A sportvezető szerint a sportszerű hangulatban az új stadionnak is nagy szerepe van. „Új milliőt hozott a Groupama Aréna,

nyilvánvaló, hogy egy ötcsillagos szállodában máshogy viselkedik az ember, mint egy háromcsillagosban.

Egy kifejezetten európai hangulatú stadionunk van, amely egyedülálló Európában. Nagyon ritka, hogy ilyen biztonság mellett ilyen hangulat van.”

Díjazták a szezon gólkirályát, a zalaegerszegi Radó Andrást is, aki 13 találattal érdemelte ki a díjat.

NB I: Rebrov lett a legjobb edző – megvan az év felfedezettje és bírója is