A diósgyőri mindössze az ötödik edzőváltás volt az idei NB I-es szezonban. Mint ismert, Bódog Tamástól a spanyol Fernando Fernández veszi át a DVTK szakmai irányítását.

Hipp telitalálat volt

A csakfoci.hu azt vizsgálta meg, hogy a szezon eddigi váltásai mennyire váltak be. Először Szombathelyen állították fel a szakvezetőt, Mészöly Gézának már hét forduló után megköszönték a közös munkát, Pacsi Bálint azonban nem bizonyult jó választásnak, vele tovább süllyedt a Haladás, még elődjénél is rosszabb mutatót produkált.
Michal Hipp érkezésével azonban megtáltosodtak Halmosiék és egyre jobban eltávolodtak a kiesőhelytől: ő kétszer olyan eredményes a megszerzett pontokat tekintve, mint Mészöly. Nézzük a pontos számokat:

Mészöly Géza vezetésével: 7 mérkőzés, 2 győzelem, 5 vereség, 28,6%, 10. hely
Pacsi Bálinttal: 8 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség, 20,8%, 11. hely
Michal Hipp-pel: 12 mérkőzés: 6 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 55,6%, 8. hely

Kuttorral jobb lett a Kövesd, de…

Mezőkövesden Radványi Miklósnak 12 fordulót követően kellett távoznia, miután már 10 meccse nyeretlen volt. A helyére érkező Kuttor Attilával sem indult meg felfelé a csapat, el kellett telnie 5 meccsnek, hogy megszülessen az első siker. Aztán viszont elkezdték gyűjtögetni a pontokat, volt, hogy hat fordulón át nem kaptak ki, közben sorozatban háromszor nyertek is. Az utóbbi hetekben viszont megtorpant a csapat, így helyezésben ugyanott áll, mint előtte, azaz még nem lehet kijelenteni, elérte-e a célját az edzőcsere.

Radványi Miklóssal: 12 mérkőzés, 2 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 25%, 11. hely
Kuttor Attilával: 15 mérkőzés, 4 győzelem, 7 döntetlen, 4 vereség, 42, 2%, 11. hely

A Honvédnál (egyelőre) nem jött be a váltás

Supka Attila a téli szünetben vette át a Honvéd irányítását Erik van der Meertől. Itt egyelőre nem jött be a váltás, a holland szakvezetővel ugyanis eredményesebb volt a Honvéd

Erik van der Meer: 19 mérkőzés, 8 győzelem, 4 döntetlen, 7 vereség, 49,1%, 4. hely
Supka Attila: 8 mérkőzés, 2 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 37,5%, 5. hely

Diósgyőr: ?

Az NB I eddigi utolsó edzőváltására hétfőn került sor. Bódog Tamást a spanyol Fernando Fernández váltotta.

Bódog Tamás: 27 mérkőzés, 8 győzelem, 6 döntetlen, 13 vereség, 37%, 9. hely