Az OTP Bank Liga 22. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a negyedik MTK Budapest a hetedik Mezőkövesdet fogadta a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Ismerkedéssel és kevés lehetőséggel kezdődött a találkozó, a 9.percben Besirovic szögletét Nesterov fejelte kapura, de Mijatovic könnyen védeni tudott. A játékrész első felében többet támadtak a vendégek, a 27. percben aztán Ikenne-King veszélyes, jobb oldali beadásáról kevéssel maradt le az érkező Miovski.

A 30. minutumban Besirovic bal oldali szabadrúgása után Martic közeli lövését védte Mijatovic, pár percre rá Varga Roland jobb oldali sarokrúgása után kevésen múlt, hogy nem tudtak fejelni az érkező MTK-játékosok. Besirovic felívelt szabadrúgása után Katanec fejesét védte bravúrral a hazaiak kapusa, majd a félidő zárásaként Schön lőtt 12 méterről, kissé jobbról, de Szappanos ki tudta ütni a labdát.

A szünetben kettőt cserélt a vendégeket irányító Pintér Attila, de helyzetek helyett sárga lapokkal indult a második játékrész. A 61. percben Ikenne-King beadása után Karnitski tisztázott, majd Ikenne-King megsérült, így pár percre rá le is kellett cserélni.

A 73. minutumban Vajda cselezte helyzetbe magát, de 10 méterről nem találta el a bal alsó sarkot, majd a másik oldalon Alho beadását Szappanos elsőre nem tudta megfogni, másodjára azonban már tisztázott Schön elől hálóőr.

A hajrában mindkét együttes ment előre a győzelemért, a 90. percben Vajda robogott el a jobb oldalon, beadását Alho vágta ki szögletre, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így maradt a 0-0-s döntetlen. Ezzel az MTK maradt negyedik és pontszámban beérte a MOL Fehérvárt, a Mezőkövesd pedig előrelépett a hatodik helyre.

MTK Budapest – Mezőkövesd 0-0

MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King (Alho, 65.), Varju, Nagy Zs., Herrera – Kata, Palincsár (Biben, 77.), Mezei (Cseke, 77.) – Varga, Miovski (Prosser, 85.), Schön

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Karnitski, Martic (Vajda S., 46.) – Besirovic (Meskhi, 94.), Cseri (Chrien, 81.), Vutov (Nagy D., 46.) – Jurina (Vojtus, 73.)

Edzői értékelések:

Boris: “Küzdelmes mérkőzés volt”; Pintér: “Egy gond van, hogy ezt a játékot gólra játsszák” – edzői értékelések