A szombati játéknap utolsó mérkőzésén az MTK Budapest látta vendégül a MOL Fehérvár FC-t az NB I 16. fordulójában. A hazaiaknál a kezdőcsapatban először kapott helyet a 19 éves Várkonyi Bence, aki az előző fordulóban csereként beállva debütált az élvonalban.

I. félidő

Egy perc sem telt el a mérkőzésen, amikor Grozav máris veszélyeztetett, lövése azonban az oldalhálóban kötött ki, nem sokkal később pedig a másik oldalon Hangya balról érkező beadását fejelte kapura Petrjak, Somodi mentett.

A 10. percben egy szöglet után Stopira elé keveredett a labda, de a Vidi védője csúnyán fölé rúgta 10 méterről. A 21. minutumban vezetést szerzett a Fehérvár: Dárdai balról érkező beadását Kodro fejelte 5 méterről a bal alsóba, 0-1.

Ezt követően több lövést jegyezhettünk fel a hazaiak részéről, Ramadani, Grozav és Mezei is próbálkozott még az első játékrészben, az egyenlítés azonban nem jött össze.

II. félidő

A fordulás után Nikolics lőhetett először, de épp középre, a túloldalon viszont ennél jóval komolyabb lehetőség adódott Miovski előtt, centikkel viszont a jobb sarok mellett ment el a fejes.

A következő percek Nikolicsról szóltak, a magyar válogatott támadó előbb kapufát lőtt, majd Somodi védte bravúrral a helyzetét. A 67. percben egy formás MTK-támadást fejezett be Mezei egy lövéssel, ami megpattant Fiolán, Kovács azonban így is szögletre tudott menteni.

A 76. percben remekül tört előre Varju és már a Vidi tizenhatosának előterében passzolt ki jobbra Kovácsrétinek, aki fölé lőtt, majd két perccel később Stopira fejésénél Somodinak kellett leérnie a jobb alsóba.

A hajrában is mindent megtett az MTK az egyenlítésért, Kata lövését fogta Kovács, majd a 93. percben egy vitatott szituáció következett: úgy tűnt, hogy Fiola kezére pattant a labda a Vidi tizenhatosán belül, ám a játékvezető továbbot intett, majd az ellentámadásból Petrjak talált be – de VAR-ozás következett, ami után érvényben maradt Bognár ítélete, azaz nem ítélt büntetőt és 2-0-ra nyert a Fehérvár.

NB I, 16. forduló

MTK Budapest–MOL Fehérvár FC 0-2 (Kodro 21., Petrjak 94.)

MTK: Somodi – Várkonyi, Varju, Nagy Zs. – Palincsár (Dimitrov, 84.), Ramadani, Mezei (Kata, 68.), Balázs – Kocsis (Kovácsréti, 46.), Miovski, Grozav (Haraszti, 68.).

Vidi: Kovács D. – Fiola, Lüftner, Stopira, Hangya (Heister, 70.) – Petrjak, Makarenko, Nego, Dárdai – Kodro (Alef, 86.), Nikolics (Zivzivadze, 69.).