Péntek este a címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadójával kezdődött az OTP Bank Liga 2020/21-es szezonja.

A magyar élvonalban 303. meccsén dirigáló Solymosi Péter sípszava után öt percet kellett várni az első helyzetre. Tokmac húzott el a bal oldalon, beadása után Sigér lövését Mijatovic védte, a kipattanóból Civic próbálkozott, de nem találta el a kaput. Az első negyedórához közeledve már Dibusznak kellett bravúrokat bemutatni, előbb egy jobb oldali szöglet után Schön 16 méteres löketét védte, majd Myke próbálkozását is hárította a ferencvárosi kapus. A 15. percben kis híján gólt láthatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba kilátogató 4 445 néző, Schön passza után a bal szélen felfutó Herrera habozás nélkül, éles szögből tüzelt, de a labda a kapufán csattant.

Innentől kezdve az fővárosi kék-fehérek bátran játszottak, uralták a mérkőzést, és rendre megnyerték a párharcokat a vendégek térfelén. Fél óra elteltével Gera ugratta ki a támadással remekül felfutó Balázst, aki alig lőtt a jobb sarok mellé. A hazai fölény a 37. percben érett góllá: a végig aktívan játszó Schön kiválóan indította Myke-t, balról Gera elé tálalt, aki Civicet megelőzve, becsúszva, kilenc méterről a vendégek kapujába juttatta a labdát.

A 24 éves szélső ott folytatta, ahol abbahagyta a Fradi ellen, hiszen 2019. március 9-én is eredményes volt.

A félidő lefújása előtt mindkét kapu előtt adódott helyzet. A hazaiaknál Schön váratlan lövése Gera elé pattant, aki mellé lőtt – igaz már lesen volt -, a vendégeknél Tokmac bal alsóba tartó labdáját Mijatovic szögletre tolta.

MTK – FTC 1-0

Egy gyönyörű kontra után az újonc szerezte az OTP Bank Liga 2020/2021-es szezonjának első gólját.⚽️Félidő: MTK-Ferencváros 1-0Élő közvetítés: https://bit.ly/31UG1bR

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 14., péntek


Fordulás után Schön vette el a labdát Botkától, métereken keresztül vezette a labdát, majd Dibuszba lőtte a játékszert. Az 59. percben egyenlített a Fradi: Civic passzolt a találkozón veszélyesen játszó Tokmacnak, aki védőjéről lefordulva kilenc méterről elegánsan a bal alsóba passzolt. A ferencvárosi egyenlítő találata után a küzdelem vette át a főszerepet.

A hajrára fordulva előbb Gera-szabadrúgásból veszélyeztetett, de a labda elszállt a kapu felett, illetve Dvali fejesét Mijatovic fogta. Az utolsó percekben a Fradi és az MTK is végleg lezárhatta volna a mérkőzést. Előbb Tokmac indítása után a csereként beállló Varga az MTK kapusába lőtte a labdát, az ismétlést Tokmac tűzte mellé, majd a másik oldalon Schön lövését védte Dibusz.

MTK – FTC 1-1

Tokmac megverte a védőjét majd elegánsan lőtte ki a hosszúsarkot. Egyenlített a címvédő az MTK otthonában.⚽️MTK – Ferencváros 1-1Élő közvetítés: https://bit.ly/31UG1bR

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 14., péntek

OTP Bank Liga, 1. forduló

MTK Budapest-Ferencváros 1-1 (Gera D. 37., ill. Tokmac 59.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

MTK Budapest: Mijatovic – Balázs, Nagy Zs., Baki, Herrera – Katona, Mezei (Kata 88.), Cseke – Schön, Myke (Bíró 79.), Gera D. (Palincsár 79.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Dvali, Blazic, Civic – Haratin (Somália 79.), Sigér – Tokmac, Isael (Varga R. 72.), Laidouni (Uzuni – a félidőben) – Boli