Az első félidő felejthető, gyenge játékot hozott. Egyik csapat sem tudott veszélyes helyzetet kialakítani, gyűrték egymást a csapatok, teljesen eredménytelenül. Az első negyedórában Varga lövése szállt fölé, majd a 16. percben Varga szöglete után Nagy talált be a ZTE kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A félidő felét átlépve még Varga 20 méteres próbálkozása jelenthetett némi veszélyt, de a labda Bobálról a szögletre pattant, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

MTK-ziccerrel kezdődött a második félidő: egy veszélyes támadás végén Varga Roland lőhetett 7 méterről, de Demjénben elakadt a labda. A 67. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Schön kapott remek indítást, egyedül vezette Demjénre a labdát, majd egy csel után a hálóba lőtt (1-0).

Vendég részről Kálnoki-Kis előtt adódott lehetőség, de az MTK kontráiban végig benne volt a veszély. A 89. percben eldőlt a mérkőzés: Lesjak lőtt kapufát egy lepattanó labda után, majd fordult az MTK, a tizenhatoson belül Tajti szabálytalankodott Mezeivel szemben, a jogosan megítélt büntetőt a sértett nagyon magabiztosan vágta a léc alá (2-0).

A hosszabbításban Prosser először még nem tudott pontosan befejezni egy ellentámadást, aztán a 93. percben betalált, fölényessé téve az MTK győzelmét: ziccerig cselezte magát, a labda a kapufát érintve jutott a hálóba (3-0).

Az MTK a második félidei remek ellentámadásainak és helyzetkihasználásának köszönhetően három gólos győzelmet aratott a ZTE ellen.

NB I, 26. forduló

MTK Budapest – ZTE FC 3-0 (Schön 67., Mezei 90.-büntetőből, Prosser 93.)

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy Zs. – Ikenne-King, Dimitrov (Cseke B. 72.), Kata, Herrera (Balázs B. 79.) – Varga R., (Mezei 88.) Miovski (Prosser 88.), Schön

ZTE FC: Demjén – Kálnoki-Kis, Németh E. (Szánthó – a szünetben), Bobál D., Gergényi – Sankovic (Babati 85.) – Lesjak, Favorov (Zimonyi 71.) – Futács – Koszta M., Könyves (Tajti M. 64.)

A koronavírussal kórházban kezelt Csank: “Láttam a tüdőmről készült röntgenfelvételt, nem nézett ki jól”