I. félidő

A szombati nap nyitómérkőzésén a 4. helyezett MTK Budapest a hatodik Puskás Akadémiát fogadta az NB I 18. fordulójában. A hazaiak vezetőedzője, Michael Boris sérülés, eltiltás, illetve betegség miatt nem számíthatott Schön, Miovski, Ferreira, Kanta, Barna, Ramos, Baki és Drljo játékára.

Slagveer előtt adódott az első lehetőség, majd a 13. percben Alho beadása után Spandler kezét is érintve pattant le a labda, de a játékvezető sípja néma maradt. A 27. percben Knezevic szöglete érkezett veszélyesen a kapu elé, de Mijatovic lábbal védett, a 28.-ban Prosser erős lövését ütötte ki a vendégek hálóőre.

Felpörögtek az események, a 31. minutumban Corbu adott be balról, az érkező Slagveer elől Nagy Zsombor mentett nagyot. A játékrész hajrájában Slagveer kapott jó indítást, majd visszapasszolt az érkező Mance elé, az ő lövését azonban bravúrral védte Mijatovic, a 43. percben pedig Knezevic bal oldali szöglete után Nagy Zsolt fejelt a kapu fölé.

II. félidő

A szünetben egyik csapat sem cserélt, az 55.-ben azonban cserére kényszerült az MTK: Mijatovic kapus húzódott meg, Somodi állt be a helyére. A frissen beállt hálóőr jól mutatkozott be, Knezevic jobb oldali szabadrúgása után Mance közeli próbálkozását ütötte ki bravúrral. A 71. percben pályára lépett a Puskás Akadémia új igazolása, a Viditől kölcsönbe érkezett Géresi Krisztián, az MTK azonban a 77. minutumtól tíz emberrel kényszerült folytatni, ugyanis Pintér Ádám megsérült, több cseréje pedig már nem maradt Michael Borisnak.

A 90. percben Plsek emelését még szép mozdulattal ütötte ki Somodi a jobb felső sarok elől, az ötperces ráadás végén azonban Géresi elé került a labda, aki remekül fordult le védőjéről és a kapu jobb oldalába vágta a labdát, rögtön győztes gólt szerezve új együttesében (0-1).

A Puskás Akadémia a meccs egészét tekintve több helyzetet dolgozott ki és remek cseréjének köszönhetően megszerezte a három pontot, hozzá kell tenni azonban, hogy az MTK a hajrában már 10 emberrel futballozott.

NB I, 18. forduló

MTK Budapest – Puskás Akadémia 0-1 (Géresi 95.)

MTK: Mijatovic (Somodi, 55.) – Varju, Nagy Zs., Pintér – Alho, Mezei (Cseke, 56.), Kata (Palincsár, 56.), Dimitrov (Bíró, 75.), Herrera (Ikenne-King, 75.) – Prosser, Varga R.

Puskás: Tóth – Szolnoki, Spandler, Joao Nunes, Nagy Zs. – Corbu (Plsek, 75.), Urblík – Slagveer, Knezevic, Kiss T. (Baluta, 85.) – Mance (Géresi, 71.)