Az MTK Budapest menesztette Márton Gábor vezetőedzőt az NB I-es labdarúgó csapat éléről – írja az mtkbudapest.hu.

“Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti.”

A vezetőedzői feladatokat a bajnokság végéig megbízottként Horváth Dávid látja el, aki jelenleg az U19-es csapat trénere.

Lemondott Polyák Balázs is, az MTK Budapest sportigazgatója – olvasható a klub honlapján.

A klubvezető 2017 nyarán lett a klub sportigazgatója. A kinevezése utáni első idényben a csapat azonnal visszajutott az NB I-be, ahol viszont nem sikerült megkapaszkodni. A következő szezonban újabb feljutás következett, amit egy magabiztosan kiharcolt bentmaradás követett az élvonalban.

A kimutatások szerint ebben az időszakban idehaza toronymagasan az MTK Budapestben kapták a legtöbb játéklehetőséget a fiatal labdarúgók.

– A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba. Köszönöm a bizalmat, mellyel a klub az elmúlt 8 évben megtisztelt – mondta Polyák Balázs a döntését követően.

Az MTK Budapest elfogadta a döntést és megköszönte Polyák Balázsnak a klub érdekét minden körülmények között – ezúttal is – mindenek felé helyező munkáját.