Az MTK Budapest a közelmúltban több akadémistának is lehetőséget adott arra, hogy a felnőttekkel készüljön. Nem egyszeri lehetőségről van szó a fiatalok esetében, hiszen a Michael Boris vezette szakmai stáb folyamatosan próbálja megadni számukra az esélyt arra, hogy belekóstoljanak a felnőtt futballba – írja a klubhonlap.

A 17 éves Kovács Mátyás, a 16 éves Biben Barnabás és a 18 esztendős Osei Clinton ezen a héten is a “nagyokkal” készülhet néhány edzésen, hozzájuk csatlakozott Vancsa Zalán is. Ő már a múlt héten is megmutathatta magát a stábnak,

igazi kuriózum, hogy 15 évesen és 324 naposan vehetett részt életében először az MTK Budapest felnőtt csapatának edzésén.

Vancsa Zalán korosztályos válogatott, válogatott szinten az U17-es keret tagja, utánpótlásunkban viszont fiatal kora ellenére már az U19-es csapatban szerepel – karrierje során jellemzően az idősebbek között vetették be eddig. A gyors, kreatív szélső remek előszezont produkált.

Ő és a társai a héten is új impulzust kaphatnak, hiszen élesben mutathatják meg magukat Michael Borisnak, a folytatásban pedig úgy készülhetnek – ahogy akadémista társaik is -, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hová kell eljutniuk a következő időszakban, és azzal is, hogy a felnőtt csapat szakmai stábja folyamatosan rajta tartja a szemét a mindennapi edzésmunkájukon, hozzáállásukon és teljesítményükön.