Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Dorogi FC–MTK Budapest 0-1 (Bognár 26.)

Dorog: Borsos – Berkó, Girsik (Németh, 72.), Lencsés, Beke – Papp M., Tomás, Mészáros – Vígh (Délczeg, 72.), Paudits, Földi (Nyíri, 64.).

MTK: Varga – Fülöp, Pintér, Nagy, Deutsch – Cseke (Kata, 63.), Palincsár (Mezei, 67.), Bognár (Kanta, 84.) – Prosser, Bíró, Katona.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapja két másodosztályú együttes, a Dorogi FC és az MTK Budapest összecsapásával vette kezdetét.

Az első lövés a vendégek középpályásához, Cseke Benjáminhoz fűződött, aki Bognár lekészítése után lőtt 16 méterről, a bal alsóba tartó próbálkozását azonban Borsos védte. A folytatásban a hazaiak előtt is adódott lehetőség, előbb egy megpattanó lövést mentett utolsó emberként Deutsch, majd Paudits rövid felsőbe tartó kísérletét védte szépen Varga. A 26. percben megszerezte a vezetést az NB II éllovasa, miután Bíró a második hullámban érkező Bognár elé tálalt, a csapatkapitány pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt. Az első félidő hátralévő részében is az MTK próbálkozott többet, Prosser és Bognár is aktív volt, ám újabb gól nem esett.

A második játékrész is Bognár lövésével indult, majd a túloldalon Mészáros próbálkozott túljárni Varga eszén, de próbálkozásainál nem kellett közbeavatkoznia az MTK kapusának. A 61. percben megduplázhatta volna előnyét a fővárosi együttes egy szép akció végén, Bíró tökéletes centerezése után azonban Katona nem járt sikerrel. Két perccel később Vígh ziccerénél Varga bravúrozott, majd újabb két perccel később már a másik kapu előtt tört ki nagy helyzetben Bognár, ám a dorogi védők beleléptek a lövésébe.

A hajrában Németh Ádám jobblábas lövése kevéssel kerülte el a bal felsőt, majd Kanta távoli bombáját szedte ki a kapus a léc alól, újabb gól azonban már nem esett, így Bognár találatával megnyerte a negyeddöntő első felvonását az MTK.