I. félidő:

Mozgalmasan kezdődött a találkozó, és bár nagy helyzet sokáig nem alakult ki, az iramra nem lehetett panasz. A játékot inkább a Kisvárda irányította, az MTK pedig kontrajátékra rendezkedett be.

Az első, kisebb lehetőségeket a hazai csapat alakította ki. A 6. percben Leoni ívelt be balról, Lucas középre fejelte a labdát, Sassá pedig estében, szép mozdulattal kapura is lőtt, de nem volt elég pontos a kísérlete. Hat perccel később Bumba igen kecsegtető helyről, 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, de csúnyán a kapu mellé lőtt.

A 39. percben aztán vezetést szereztek a vendégek: egy gyors kontra végén Varga Roland iramodott meg a jobb oldalon, majd a beragadó Ötvöst megelőzve középre pöckölte a labdát, Schön pedig közelről az üresen maradt kapuba lőtt (0-1).

II. félidő:

A második játékrész egy-egy cserével, majd egy vendég 11-essel kezdődött. Miovski esett el Cirkovic mellett, Káprály játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A 11-est Miovski végezte el, de a kapu bal oldala felé tartó kísérletét Dombó szögletre ütötte – zsinórban a második büntetőt védte a kisvárdai hálóőr.

De a második MTK-gól így is érkezett: az 52. percben Herrera remek bal oldali beadása után Varga Roland öt méterről fejelhetett, és bár Dombó belekapott a labdába, védeni végül nem tudott (0-2).

A Kisvárda szűk negyedórával ezután járt a legközelebb a szépítéshez, ekkor, Kovácsréti szöglete után Cirkovic 6 méterről, szépen fejelt kapura, de Somodi nagy bravúrral kiütötte a labdát. A 73. percben előbb Dombó mentett lábbal Miovski lehetőségénél, majd Zlicic lövésénél blokkolt nagyot az MTK-védelem.

Az utolsó negyedórában az MTK taktikus játékkal és biztosan áőrizte kétgólos előnyét, amelyet meg is tartott a lefújásig. Michael Boris csapata így komoly bravúrt jegyezhetett fel a dobogón álló, a Fehérvárt legyőző, a Ferencváros otthonából pedig ponttal távozó Kisvárda pályáján. És a kék-fehérek ezzel fel is léptek a harmadik pozícióba.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kisvárda – MTK Budapest 0-2 (Schön 39., Varga R. 52.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Ötvös, Leoni – Lucas (Horváth Z., 81.), Simovic – Sassá (Kovácsréti, 61.), Karabeljov (Navratil, 46.), Bumba (Zlicic, 61.) – Viana (Jelena, 61.)

MTK: Somodi – Ikenne-King, Nagy Zs., Varju, Herrera (Balázs B., 81.) – Kata (Palincsár, 70.), Cseke, Dimitrov (Mezei, 46.) – Varga R., Miovski (Bíró B., 88.), Schön (Prosser, 81.)

Később:

20:00: MOL Fehérvár – Mezőkövesd – élőben itt!