Mint ismeretes, Schäfer András a Serie A-ban szereplő Genoa CFC klubjánál folytatja pályafutását. Szerdán az olasz csapat ajánlatot tett a magyar utánpótlás-válogatott középpályás játékjogáért, amelyet többfordulós egyeztetés után az MTK Budapest végül elfogadott.

Érdekes és nem mindennapi volt, hogy  Schäfer a genovai aláírás alatt végig az MTK melegítőjét viselte, csak picit később öltötte magára először a Serie A-klub mezét. A játékos az mtkbudapest.hu-nak magyarázta el a rendhagyó jelenet okát.

Nagyon meghatódtam, ahogyan Törökországban a játékostársak és a stáb elköszönt tőlem, ez szerintem látható is volt az erről készült videón. Nem csak nekik, de az egész klubnak és az akadémiának is hálás vagyok az elmúlt évekért, és a sok segítségért. Egyszerűen úgy gondoltam, hogy az a minimum, ha valahogyan én is ki tudom fejezni a klub iránti tiszteletemet, hálámat, így a pénteki – fontos eseményeket hozó – napon végig büszkén viseltem az MTK kék-fehér felsőjét.

Az MTK sportigazgatója, Polyák Balázs szerint az ilyen gesztusok sokat jelentenek a kék-fehér klubnak.

– Büszkék vagyunk arra, hogy tudatos stratégia révén egy topbajnokságba került egyik játékosunk, az ő személyes sikere az MTK Budapest sikere is. Az pedig mindannyiunk számára komoly és rendkívül megható visszacsatolás, ha valaki így megy el tőlünk. Ez a valahol apró, de ugyanakkor a mi szemünkben óriási gesztus is mutatja, hogy az MTK valóban egy nagy család. Schäfer András hiába megy el, része marad a családunknak, és jó látni, hogy ő ezt ugyanígy éli meg. Az összetartozásnak ezek az apró gesztusai a klub minden alkalmazottjának, játékosának plusz motivációt adnak a további munkához. Kívánunk neki hosszú és sikeres pályafutást! Példát mutat az utána következő generációnak, hogy tehetséggel és kitartással az MTK-ból meg lehet tenni a következő lépcsőfokot afelé, hogy nemzetközileg is jegyzett labdarúgó lehessen – nyilatkozta Polyák a klubhonlapnak.

Schäfer a csakfoci.hu-nak hosszabb interjút adott klubváltásáról:

Schäfer: “Tudom, nem én leszek az első számú játékos, de egyszer már megcsináltam” – interjú