Nem mindennapi mutatóval rendelkezik a nemrég lezárult Magyar Kupában az MTK Budapest kapusa, Varga Bence, aki a sorozatban csapata összes meccsén kezdőként lépett pályára és egyetlen gólt sem kapott. A 24 éves labdarúgó elmondta véleményét erről a mutatóról, valamint kitért arra is, mikor kezdett el hinni benne, hogy komolyan számol vele a stáb.

– Valóban jól néz ki ez a statisztika, de sajnos először mégis az jut róla eszembe, hogy hiába nem kaptunk gólt az egész sorozatban, mégsem tudtunk bejutni a döntőbe. De természetesen igyekszünk már csak a pozitívumokra koncentrálni, nagyon szép sorozatot tudhatok és tudhatunk magunk mögött a Magyar Kupában, az egész csapat előtt le a kalappal. Nem mindennapi mutatókat produkáltunk ebben a sorozatban, így tehát mindenképp lehet miből erőt meríteni a jövőre nézve. A legfőbb célunkat pedig elértük, hiszen a következő idényt már az NB I-ben kezdjük – mondta Varga.

A kazincbarcikai születésű labdarúgó hozzátette, hogy a saját teljesítményét nem szereti értékelni, ez nem aző feladata megítélni, erre ott a szakmai stáb.

– A szezon előtt nem gondoltam volna, hogy be tudok mutatkozni az NB II-ben, vagy hogy ennyi meccset fogok tudni játszani a Magyar Kupában. Hogy ez így sikerült, nagy öröm számomra, igyekeztem minden héten keményen dolgozni, aminek meglett az eredménye. Akkor is ugyanolyan elszántsággal készültem az edzéseken, amikor tudtam, hogy nem fogok lehetőséget kapni, fejben mindig erős tudtam maradni– folytatta Varga, aki a másodosztályban a Vasas elleni győztes rangadón állt a kék-fehérek kapujában.

Bízott Vargában a szakmai stáb. Fotó: www.mtkbudapest.hu

– Amikor elkezdtük a kupasorozatot és lehetőséget kaptam, folyamatosan pozitív visszajelzések értek Michael Boris vezetőedző és Elbert András kapusedző felől is, ami megerősítette bennem azt az érzést, hogy bízik bennem az egész szakmai stáb. Ezt követően is én védtem a kupában, majd bemutatkozhattam az NB II-ben is és úgy döntött a szakmai stáb, hogy a szezon hátralévő részében nekem szavaznak bizalmat, így például nagy valószínűség szerint a Magyar Kupa-döntőben is megkaptam volna a lehetőséget– mondta a játékos, aki azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a kapustársainak is sokat köszönhet. – Nagyon sokat segítettek a posztriválisok is, folyamatosan biztattak, nagyon összetartó a közösségünk, jó a kapcsolat közöttünk. Mindig elfogadtuk a szakmai stáb döntését, és próbáltuk kihozni a másikból a maximumot, hiszen mind a hármunknak érdeke, hogy nyerjünk és sikeres legyen a csapat. Amikor nem én kaptam meg a lehetőséget, akkor támogattam őket, amikor pedig én kerültem előtérbe, ugyanezt kaptam vissza tőlük.