A kövesdiek kedden tettek ki egy közleményt az ügyben: azt írták, a nehézségeik miatt halasztási kérelemmel fordultak az MTK Budapest együtteséhez, azonban a fővárosi klub nem járult hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához.

Egy nappal később az MTK hivatalos közleményben reagált a honlapján, amelyet most változtatás nélkül közlünk:

“Az MTK Budapest elítéli és sportszerűtlennek tartja a Mezőkövesd Zsóry FC azon törekvését, amellyel klubunkra szeretné hárítani a felelősséget halasztási kérelmek ügyében. 

Az MTK Budapest ebben a kérdésben az MLSZ által hozott döntést képviselte: mint ismert, a szövetség néhány napja döntött arról, hogy nem támogatja a bajnoksággal és bajnoki meccsekkel kapcsolatos halasztási kérelmet, és így az eredeti kiírás szerint folytatódik az OTP Bank Liga.

Klubunk ebben a kérdésben a folytatásban is az MLSZ halasztással kapcsolatos irányelveihez tartja magát, csapatunk bármilyen helyzetbe kerülve pályára lép majd halasztási kérelem és bárminemű hangulatkeltés nélkül – ahogy ezt tettük az elmúlt másfél évben több alkalommal is, hasonló nehézségektől sújtva” – olvasható az mtkbudapest.hu oldalon.

Mainz: Szalai szerződése lejár, de biztosra veszik a hosszabbítását – sajtóhír