A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – Országos Tűzmegelőzési Bizottság, a PRAKTIKER, a XIXO, az Oroszlános Borhotel – Márton pincészet – Tállya, a TUNGSRAM, a CEDEK Szeretetszolgálat, és a Magyar Nemzeti Bank – Pénziránytű Alapítvány partnerségével megvalósuló program olyan hátrányos helyzetű településeken élő gyermekeknek adja meg a lehetőséget arra, hogy – a közösségi médiának is köszönhetően – országos szinten is megmutassák tehetségüket, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük.

A projekt keretében cselező és dekázó bajnokságra is sor kerül, az ügyességi versenyeken készült felvételeket a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület– Arany Kupa esemény Facebook-oldalon lehet majd megtekinteni, ahol szavazatával bárki támogathatja az általa legügyesebbnek tartott csapatot. A projekt záróeseményeként október 2- án (szombaton) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezik meg az Arany Kupa elnevezésű tornát, amelyen 16, 4+1 fős csapat lép majd pályára – olvasható a kék-fehér klub közleményében.

Az MTK Budapest aktívan közreműködik és szakmai segítséget nyújt a programok megvalósításában, az ügyességi verseny zsűrizését az akadémia szakemberei végzik. A fiatalok a programok során az első csapat játékosaival is találkozhatnak, ezen kívül a labdákat is biztosítják a versenyek és a torna lebonyolításához. A résztvevő gyermekek és fiatalok a programok során értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Az elmúlt időszakban szerencsére felértékelődött a társadalmi felelősségvállalás fontossága. A társadalmi innováció keretében olyan programokat dolgozunk ki közösen, amelyek széles körű társadalmi problémákat oldanak meg. A Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesületnél és partnereinkkel közösen úgy gondoljuk, hogy ez a projekt és az Arany Kupa olyan társadalmi innovációt jelent, ami a felzárkózás egyik hatékony eszköze lehet. Egyszer volt egy Aranycsapata Magyarországnak. A magyar foci óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, és véleményem szerint megint lesz egy második Aranycsapat, amelynek biztosan lesznek olyan tagjai, akik hátrány helyzetű térségekből származnak. Dolgozzunk ezen együtt közösen! Köszönünk minden, az Arany Kupa Facebook-eseményen leadott szavazatot! – mondta az eseményről tartott sajtótájékoztatón Hancsics György, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület elnöke.

A Groupama Biztosító a rendezvény biztosításával támogatja a nagyszerű kezdeményezést. Az Arany Kupa közlekedésbiztonsági szakmai támogatója a Közlekedéstudományi Intézet – KTI. Az Arany Kupa focitorna fővédnöke Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke.