Mint ismeretes, az MTK Budapest kedden jelentette be, hogy a német vezetőedző, Michael Boris közös megegyezéssel távozik a kispadról és a kék-fehérek este be is mutatták az utódját.

Az mtkbudapest.hu bejelentése szerint Giovanni Costantino, Marco Rossi egyik legfontosabb segítője veszi át a szakmai munka irányítását.

Costantino – aki Rossi munkáját pályaedzőként és egyben videóelemzőként is segítette – szerepet vállalt a magyar labdarúgó válogatott Eb-re jutásában, a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemben, a Bp. Honvéd bravúros bajnoki aranyérmében, valamint a DAC Dunaszerdahely nemzetközi kupaszereplését érő helyezésének elérésében is.

A 37 éves tréner a magyar válogatott Eb-szereplésének lezárultával csatlakozik az MTK Budapesthez.

“Személyében egy olyan ambíciózus szakember csatlakozik klubunkhoz, aki eddigi feladatköréből is fakadóan ismeri a hazai mezőnyt. Costantino olaszul, angolul, spanyolul és oroszul beszél, de a Magyarországon eltöltött évek hatására természetesen a magyar nyelv sem idegen számára” – írja a klubhonlap.

Polyák Balázs sportigazgató a bejelentést követően a következőket mondta:

Az MTK Budapest nem csak a fiatal játékosokban, hanem a fiatal edzőkben is bízik. Hiszünk Giovanni Costantinoban és abban, hogy közösen sikeresek leszünk.

Válogatott: “Előbb-utóbb eljön az az idő, amikor már nem fogunk együtt dolgozni” – Rossi kulcsembere a jövőjéről