Stefan Spirovski személyében rutinos, nemzetközi tapasztalatokkal bíró és a magyar bajnokságot is jól ismerő védekező középpályás csatlakozik az MTK Budapesthez – számolt be kedden a kék-fehérek hivatalos klubhonlapja.

A 31 éves játékos – aki eredeti posztja mellett gyakran támadóbb szerepkörben is gyakran lehetőséget kap – 39-szeres válogatott. Spirovski az északmacedónok utolsó kilenc világbajnoki selejtezőjén egyaránt pályára lépett, ahogyan a tavaly nyári Európa-bajnokságon is játszott. Új MTK-s csapattársához, Bojan Miovskihoz hasonlóan készülhet a tavaszi pótselejtezőre, hiszen az északmacedón nemzeti csapat még versenyben van a 2022-es világbajnoki szereplésért.

Hazájában 2017-ben az év játékosának választották. Ezt követően Magyarországon is eltöltött két szezont, 2017 és 2019 nyara között 40 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, amellyel magyar bajnoki címet is szerzett.

Ezt követően az izraeli Hapoel Tel Avivnak, valamint a ciprusi AEK Larnacának is alapembere volt, az MTK-hoz pedig az ukrán élvonalban szereplő FK Mariupoltól érkezik.

Spirovski mellett az MTK Budapest kedden mutatta be érkezőként a 22 éves éves szlovák bal oldali védőt, Branislav Slukát is – bővebben itt!

1 millió euró feletti ajánlatot utasított el az MTK – topbajnokságokból is vinnék a válogatott csatárt