Az ifjúsági Bajnokok Ligája Ligája 2. fordulójának odavágóján a cseh Sparta Praha kiejtése után az MTK Budapest U19-es csapata hazai pályán fogadta a belga Genk együttesét. A magyar bajnok az elmúlt két nemzetközi mérkőzést sikerrel vevővel megegyező kezdőcsapatot küldött a pályára.

A fővárosi kék-fehérek a hiányzói ellenére a 24. percben Vasvári 21 méterről eleresztett lövésével tesztelték a vendégek hálóőrét, majd Chambaere bravúrral védte Miknyóczki léc alá tartó lövését. Egy perccel később nem sokon múlt, hogy megszerezze a vezetést az MTK: egy szöglet után Fekete fejelt a szinte üres kapura, azonban egy védő a gólvonalról még tisztázni tudott. A játékrész felét átlépve előbb Miknyóczki, majd Vancsa elől mentet nagyot a belgák portása. Az MTK fölénye a félidő lefújása előtt érett góllá: Kovács ugratta ki Vancsát, aki két cselt bemutatva, 15 méterről a hálóba lőtt.

A szünetet követően a belgák nyomást helyeztek a hazaiakra, amelynek védelme sokáig állta a sarat. Aztán az 58. percben egyenlített a Genk, miután egy visszatett labdát az U21-es magyar válogatott Németh András értékesített. Hat perccel később Pius találatával fordítani tudtak a belgák. A hajrára fordulva nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az MTK, előbb Horváth lövését védte a belgák hálóőre, majd a 75. percben Kovács három csellel tört át a védőkön, 16 méteres lövése alig ment el a jobb alsó sarok mellett.

A 81. percben Helembai beadása után kis híján öngólt vétettek a vendégek, a magyar bajnok mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám újabb találat már nem született.

A visszavágót november 23-án, kedden játsszák.

UEFA Ifjúsági Liga, 2. forduló – első mérkőzés

MTK Budapest U19 – Genk U19 1-2 (Vancsa 46., ill. Németh 59. John 64.)

MTK Budapest U19: Csenterics – Guth, Fekete, Várkonyi, Helembai – Kata, Horváth A. (Georgievski 68.) – Miknyóczki, Kovács M., Vancsa – Vasvári (Balogh M. 68.; Juhász L. 91.)

Genk U19: Chambaere – Beerten, Van de Perre, Monamay (Grand 90.), Rommens – Swerts, Geusens – John (Arabaci 90.), El Khannous (Boujemaoui 71.), Abid (Carpe 89.) – Németh