Újpest – MOL Vidi FC 2-0

Gólszerzők: Novothny (26.), Nwobodo (31.)

Néhány hét után ismét összecsapott az NB I-ben az Újpest és a MOL Vidi FC, csak míg legutóbb a fehérvári stadionavatón egy korábbról elhalasztott bajnokit pótoltak, ezúttal az élvonal 17. fordulóját rendezték.

A stadionavatón aratott 1-0-s győzelem következtében önbizalommal telve várhatta a meccset a Vidi, ráadásul hétközben továbbjutott a Magyar Kupában, míg az Újpest címvédőként kiesett a kupából, a szurkolók hangot is adtak elégedetlenségüknek a lelátón.

I. félidő

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, Huszti szabadrúgása, majd Beridze beadása jelenthetett volna veszélyt, de tisztáztak a védők, a félidő derekán azonban átvette az irányítást az Újpest. A 26. percben Fiola tette volna haza mellel a labdát, de Novothny lecsapott rá, és Kovácsikot megelőzve a kapuba lőtt (1-0).

Mi járhatott Fiola Attila fejében?

Az Újpest csúnyán megbüntette Fiola Attila túlzott magabiztosságát! A válogatott védő saját ötösén belül mellel adott gólpasszt Novothny Somának!😮Újpest–Vidi 1–0Élőben a forduló rangadója: http://bit.ly/2EaZACR!

Közzétette: M4Sport – 2018. december 8., szombat

Hét perccel később Nwobodo lépett ki egy Vinícius fején megcsúszó labdával, és megszerezte az Újpest második gólját (2-0)

Obinna és az Újpest is állva hagyta ellenfelét

Obinna a fehérvári védelmet, az Újpest a Vidit hagyta állva az első félidőben!⚽️⚽️A szünetben Újpest–Vidi 2–0.Élőben a forduló rangadója: http://bit.ly/2EaZACR

Közzétette: M4Sport – 2018. december 8., szombat

A játékrész hajrájában még Juhász próbált szépíteni, de szöglet utáni fejesét mentették a védők.

II. félidő

A fordulás utáni percekben valószínűleg nem teljesült az, amit Nikolics mester látni szeretett volna, hiszen alig 10 perc elteltével kettős cserét eszközölt: Hodzic és Nikolov váltotta a Huszti-Pátkai kettőst. A változtatások ellenére újabb Újpest helyzetek következtek: előbb Beridze tüzelt távolról mellé, majd Nwobodo cselezte magát tisztára, és lőtt közelről Kovácsikba.

A félidő legnagyobb helyzetére a 72. percig kellett várni, ekkor a felosonó Litauszki kanalazta fél méterrel a kapu fölé Nwobodo beadását. A hajrában a Vidi még tett néhány erőtlen kísérletet a szépítésre, de az újpesti védelem ebben a fordulóban feltörhetetlennek bizonyult.

A Mezőkövesdet délután legyőző és már őszi bajnok Ferencváros előnye így nyolc pont a tabellán a MOL Vidi FC-vel szemben.