A Szegeden lejátszott Újpest-MOL Fehérvár FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő (0-0) után így értékelt a két vezetőedző.


Nebojsa Vignjevic (Újpest):Arról beszéltünk a meccs előtt, hogy agresszívan kell futballoznunk, de ez nem valósult meg a találkozó első felében. Arra vártunk, hogy a Vidi tegye meg az első lépést, emiatt veszélyesebbek is voltak nálunk a szünetig. Utána váltottunk, több nyomást helyeztünk rájuk és így helyzeteket is kialakítottunk. Sajnálom, hogy ezt nem tettük meg korábban.

Úgy éreztem, félősen futballoztunk amiatt, hogy legutóbb kikaptunk tőlük.

Azt pedig nem értem, miért hiányoznak az utolsó passzok, lövések, megoldások és miért remegnek meg a lábak. Emiatt megint nem találtunk a kapujukba. Remélem, most már értik a játékosok, hogyan kell futballozni a Fehérvár ellen és a későbbiek folyamán is. 

Az M4 Sport riportere arra is rákérdezett a szerb trénernél, amit Zsótér Donát említett meccs után a csatornának, azaz, hogy az edző felemelte a szünetben a hangját az öltözőben.

Zsótér túl sokat beszél… – reagált erre láthatóan bosszúsan Vignjevic, majd így folytatta értékelését:

Az én ambícióim mindig a legnagyobbak, az előző kupagyőzelmeinknél sem volt könnyű az út, most pedig úgy éreztem, picit tartunk magunktól is, nem tudjuk, képesek vagyunk-e nyerni. Tisztelnie kell az ellenfelet, de nem ennyire. 7-8 olyan játékos is a pályán volt, aki nyert már kupát, tudják, milyen felejthetetlen érzés a diadal, és azt is, milyen nehéz elérni azt. Ha valaki nem akarja átélni még egyszer a győzelem élményét, akkor ott valami nem stimmel. A visszavágón mennünk kell előre és meg kell próbálnunk gólt szerezni, nem szabad leállni. Azért is kiabáltam a szünetben, mert úgy éreztem, nem hajtunk eléggé a pályán. A második félidőben ez már megvolt, még ha technikailag követtünk is el hibákat. Az első félidőben pedig szerencsénk is volt, hogy nem találtak a kapunkba. 


Joan Carrillo (Fehérvár):Fiola Attila megsérült, ami annak is küszönhető, hogy sok mérkőzést játszunk, ami nehézzé teszi a dolgunkat, az izmok eléggé fáradtak tudnak lenni. Minden héten két mérkőzésünk van – mondta a tréner, aki a kétes (gól)helyzetet így kommentálta:

Nem nagyon tudok erről mit mondani. A játékvezetői munka nem könnyű. Először úgy láttam, hogy rossz döntést hozott, de a hiba természetes a futballban, elkövetheti azt játékos, bíró, mindenki. Abban biztos vagyok, hogy ha hiba is volt, nem szándékos hiba volt és hogy majd akár bocsánatot kérnek tőlünk. De megyünk tovább, készülünk a Ferencváros elleni bajnokira. (M4 Sport)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Újpest – MOL Fehérvár FC 0-0

Összeállítások és a  meccs részletes krónikája itt – kattints!