A héten biztossá vált, hogy a MOL Fehérvár FC csapata ott lehet a következő szezonban a Konferencia Liga selejtezőjében, miután a Ferencváros nyerte a Magyar Kupát, a Vidi pedig a negyedik helyen zárja a szezont. A székesfehérvári klubnak nagy hullámvölgyet kellett maga mögött hagynia ahhoz, hogy a szezon végén befussanak a negyedik helyre. A klub sportigazgatója, Sallói István a molcsapat.hu-nak nyilatkozott a gárda jövőjéről és a nemzetközi kupaszereplésről.

Nem így terveztük, de megragadtuk az utolsó szalmaszálat, és ha a következő szezonban feljutunk a Konferencia Liga főtáblájára, már senki nem fog azzal foglalkozni, hogy értük el az európai kupaszereplést érő helyezést – kezdte Sallói.

Az 55 éves szakember arról is beszélt, a Vidinél nem a negyedik helyre kell büszkének lenni, hanem arra a szereplésre, amit Michael Boris alatt értek el a piros-kékek.

Mindenki tudta, hogy nem reális a helyezésünk, de olyan negatív spirálba kerültünk, amiből nagyon nehéz volt kitörni. Elsősorban mentálisan kellett összeraknia magát a csapatnak, és ez végül sikerült is, Michael Boris megtalálta a megfelelő felállást, és egy nyolcmeccses veretlen szériával kiharcoltuk a lehetőséget, hogy Európában játszhassunk jövőre.

Azt gondolom, egy Vidinél nem lehet büszkének lenni egy negyedik helyre, arra viszont igen, hogy egy ilyen súlyos mélypontról fel tudtunk állni.

Az interjú zárásában Sallói elmondta, nem a Ferencvárosnak hálás a kupaindulásért, hanem a szurkolóknak.

– Nincs szó arról, hogy ünnepelnénk, de tudunk örülni annak, hogy megszereztük az európai kupaindulás jogát, mert a Vidinek ott van a helye a nemzetközi mezőnyben. Abban, hogy sikerült felállnunk a mélypontról, a szurkolóinknak nagyon nagy szerepük volt. Amikor a csapat történelmi mélyponton volt, odaálltak a játékosok mellé, nem bántották őket, hanem folyamatosan támogattak. Ha ők nincsenek, talán nem is tudtunk volna kitörni a spirálból, és most nem beszélgetnénk arról, hogy újra ott leszünk Európában – zárta a sportigazgató.

A Fradiba berobbant új közönségkedvenc: “Tudtam, ha el akarom érni az álmaimat, ezt be kell vállalnom” – interjú