Mint ismert, a válogatott szünet előtt megtört a MOL Fehérvár FC rossz szériája és 1-0-ra nyert a Gyirmót FC Győr otthonában. A Vidi ezúttal a harmadik helyen álló Kisvárdát látja vendégül, Hangya Szilveszter pedig bízik abban, hogy hazai pályán is sikerülni elindulni felfelé.

– Jól jött ez a válogatott szünet, győzelemmel tudtunk zárni előtte. A két edzőmérkőzésből azt szűrném le, hogy taktikai dolgokat tudtunk gyakorolni és játszottak azok a játékosok, akik kevesebb szóhoz jutottak a bajnokságban, hogy ők is formában maradjanak – kezdte a balhátvéd a klubhonlapon. – Jó hetet zártunk, fel tudtunk készülni pár felállásból, amiket tudtunk gyakorolni az edzőmeccseken is. Régen vártuk a bajnoki győzelmet, de senki sem örül annyira, inkább csak egy kis nyugalom került az öltözőbe. Egy nagyon rossz szériában voltunk, megpróbáljuk ezt a győztes mentalitást fenntartani a Kisvárda ellen is. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, meglátjuk, mi lesz a vége. Az is lehet a kulcs, hogy idegenben sikerült győznünk, hiszen az előző szezonban pont ezzel küzdöttünk. Talán most megtörjük a rossz szériát hazai pályán is és sikerül győzelmet aratni a Kisvárda ellen is, és elkezdhetünk lépkedni felfelé a tabellán.

Hangya hozzátette, elég sok idő eltelt azóta, hogy egymás ellen játszott a két csapat, sok mindent nem lehet leszűrni azokból a meccsekből, főleg itt az NB I-ben, ahol bárki megverhet bárkit.

– Minden attól függ, melyik csapat milyen napot fog ki, remélem, mi fogunk jobb napot kifogni a hétvégén. Taktikailag felkészültünk, már csak a szívünket és a játéktudásunkat kell beletenni és akkor nem lehet probléma. Nagy célokról ilyen széria után nem nagyon szabad beszélni, inkább a következő meccsekre kell koncentrálni – zárta Hangya.

Csertői: “A kiállítás kicsit erős volt”, Supka: “Volt egy szabályos gólunk, amit nem adtak meg” – edzői értékelések