Január végén honlapunkon beszámoltunk arról, hogy a román klub elnök, Gigi Becali állítása szerint magyar átigazolási rekordra készül a Vidi, miszerint az FCSB középpályására, Dragos Nedelcura szemet vetett a MOL Fehérvár FC. A bukaresti klub tulajdonosa elmondta, a fehérváriak kétmillió eurót ajánlottak a kétszeres román válogatott játékosért.

Egybehangzó romániai sajtóhírek szerint Dragos Nedelcu a szezon végéig kölcsönben a MOL Fehérvár FC-nél szerepel majd.

A lapok azt írják, hogy a bukaresti FCSB 500 ezer eurót kap a kölcsönszerződés értelmében, és amennyiben a Vidinél elégedettek lesznek a 22 éves védekező középpályás teljesítményével, 1,5 millió euróért végleg is megvásárolhatják. Nedelcu a keddi napon orvosi vizsgálaton vesz részt a csapatnál, és ha mindent rendben találnak nála, akkor sor kerülhet a szerződésének aláírására az új klubjánál.

Nedelcu iránt korábban a Rapid Wien és Sampdoria is érdeklődött, de sajtóhírek szerint az olaszok visszaléptek az üzlettől, mert Becali 6 millió eurót kért érte, és ezután kezdett el engedni a vételárból.

Nedelcu 2017 nyarán igazolt a Viitorultól a bukarestiekhez, ahol összesen 66 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2-2 gólt és gólpasszt jegyzett. A román válogatottban 2016-ban debütált az Oroszország elleni felkészülés mérkőzésen, majd 2018-ban szintén edzőmeccsen lépett pályára Chile ellen.

Inkább Magyarországot választják a román játékosok – a vezető sportlap az okokat kereste