Mint ismert, Henning Berg távozását pénteken hivatalosan is bejelentette a Videoton. Kovács Zoltán sportigazgató így kommentálta a hírt.
– Ahogy azt már többen elmondtuk a klub részéről az elmúlt napokban, összességében csalódás volt a 2016-2017-es szezon. Egyrészt ősszel kiestünk a kupából egy NB III-as ellenféllel szemben, másrészt a bajnokságot sem sikerült megnyerni. A szezon elejétől kezdve azt kommunikáltuk, hogy ismerve a keret erejét és a klub lehetőségeit, az elvárás a bajnoki cím. Igaz, hogy az utolsó mérkőzésig volt esélyünk az aranyéremre, ám ez nem sikerült végül. Véleményem szerint már fordulókkal korábban megnyerhettük volna a bajnokságot, így bármennyire is fejlődött sok tekintetben a csapat az elmúlt egy évben, úgy döntöttünk, hogy megköszönve és elismerve a vezetőedző munkáját, az a legjobb, ha mással folytatjuk. Henning Berg nagyon korrektül állt a tárgyalásokhoz, mindkét fél szerint ez a legjobb döntés ebben a helyzetben, ezért is tudtunk közös megegyezéssel elválni – aki a Vidi honlapjának adott interjújában elmondta, mielőbb szeretnék kinevezni az új vezetőedzőt. Sajtóhírek szerint a szerb Marko Nikolic lesz a befutó.

Az elmúlt idényt így értékelte a sportigazgató.
– A tavalyi ezüstéremnek szívből tudtunk örülni, idén ez nem így van. Ahogy az előbb mondtam, nem titkolt célunk volt, hogy megnyerjük a bajnokságot. A korai búcsú a Magyar Kupától finoman fogalmazva is megengedhetetlen volt, de az, hogy nem a miénk lett a bajnoki cím, még a kupakiesésnél is fájóbb. Az egész éves teljesítményünk alapján talán megérdemeltük volna az aranyérmet, de az is igaz, hogy a Budapest Honvéd sem érdemtelenül lett bajnok, mindenképp jár nekik ezúton is a gratuláció!

Ami a csapat céljait illeti a nemzetközi porondon, Kovács így reagált.
– A célunk az, hogy jobban szerepeljünk a nemzetközi kupában, mint tavaly nyáron. Akkor a harmadik selejtezőkörben estünk ki, bár a dánok ellen kifejezetten jó teljesítményt sikerült nyújtanunk. Úgy gondolom, a csapatunk most előrébb tart, mint tavaly ilyenkor, ezt pedig a pályán be is kell bizonyítani.