I. félidő:

Minden bizonnyal Juhász Roland volt az egyik játékos, akiből külön is készült a Honvéd, ennek ellenére éppen ő szerzett vezetést csapatának a vasárnapi rangadón. A 19. percig kiegyenlített és nagyobb helyzet nélküli csata (bár Danilo veszélyes fejese akár a kapuig is eljuthatott volna, ha nem blokkol a csapattárs, Kamber…) első találatát a Vidi csapatkapitánya szerezte egy szöglet után, fejjel. Baráth csúnyán lemaradt róla (1-0). A volt válogatott bekk az Újpest elleni győztes gólja a MOL Aréna első találata is volt egyben, de Juhászé lett az új stadion második gólja is ezzel.

Juhász fejes gólja a Honvéd ellen.

18 perc kellett a Vidinek, hogy megszerezze a vezetést a Honvéd ellen. Juhász Roland nagyon szépen megelőzte Baráth Botondot a szögletnél. Persze úgy is lehet nézni, hogy a fővárosiak válogatott védője egy kicsit elaludt a szituációnál.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 2., vasárnap

Innentől kezdve jobbára az történt a pályán, amit a Vidi akart, a kispestiek nem igazán tudtak mit kezdeni a hazai védelemmel (és középpályával). Sőt, a 41. percben akár kettőre is növelhette volna előnyét a fehérvári gárda: Milanov törhetett ki ziccerben, megint nagyot hibázott a kispesti védelem, de hosszan is tolta meg végül a labdát a bolgár középpályás, ráadásul Kamber is odaért Gróf mellett. 1-0 volt így a félidő, amely négy sárga lapot is hozott Kassai Viktor révén.

II. félidő:

A hosszabb idő után visszatérő játékvezető a szünet után is gyorsan kiosztott még kettőt, de azért szerencsére nem a bíróról szólt az összecsapás. Sokkal inkább a Vidiről, amely a második gólját is megszerezte a 63. percben. Nego adott be jobbról és az eddig szinte észrevehetetlen Marko Scepovic pedig mindenkit megelőzve, közelről a hálóba pöckölt (2-0). A szerb támadó – az NB I-et és az Európa Ligát is figyelembe véve – 655 perc után volt eredményes a Vidiben, legutóbb október 20-án, a Haladás otthonában szerzett gólt.

Ezzel nagyjából le is zárta a meccset a Vidi, bár a hazaiaknak és a Honvédnak akadt még 1-2 ígéretesebb helyzete, de gól már nem született. A 2-0-s sikerrel a piros-kékek lettek az éllovas Ferencváros első számú üldözői, jelenleg ötpontos hátrányban követik a zöldeket.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

MOL Vidi FC – Budapest Honvéd 2-0 (Juhász 19., M. Scepovic 63.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov, Hadzic, Pátkai – Huszti, Milanov (Kovács I., 67.) – M. Scepovic (Hodzic, 85.)

Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Dino – Heffler, Gazdag (Banó-Szabó, 75.), Hidi, Nagy G., Holender – Danilo (Kukoc, 46.), N’Gog (Tischler, 69.)

Tabella: