Danilo Pantic az átigazolási időszak utáni napokban került a MOL Fehérvár FC-hez az angol élvonalbeli Chelsea-től. A szerb utánpótlás-válogatott középpályás iránt korábban a Juventus is érdeklődött, majd az angolok kölcsönadták Hollandiába, ahol elmondása szerint rengeteget fejlődött, és nagyon nehéz döntés volt otthagyni Szerbiát.

Fantasztikus lehetőség, de egyben nagyon nehéz is elhagyni a hazádat. Egyik pillanatról a másikra fel kell nőnöd, új hely, új környezet, hátrahagyva családot, barátot, barátnőt. Mivel nem vagyok EU-s állampolgár, a munkavállalási engedélyt nem lett volna olyan egyszerű megszerezni, így kerültem Hollandiába. Mindennel együtt is karrierem nagy pillanata volt, amikor az érdeklődök közül végül a Chelsea ajánlatot tett, én pedig aláírtam – kezdte Pantic a molfehervarfc.hu-nak adott interjúban, aki állítása szerint nem állt még készen arra, hogy Hollandiába igazoljon.

Igen, mondhatom, hogy nem álltam még erre készen. Talán ebből a szempontból egyszerűbb dolga van egy angol, spanyol vagy éppen német fiatalnak, hiszen alapból egy topfutball kultúrájába születik bele. A mi térségünkben más utat kell járnunk.

Én is nagyon fiatalon kerültem ki, fejben és erőállapotban sem tartottam még ott, amit elvártak tőlem. De nem bánom az egészet, jó lecke volt számomra a Hollandiában eltöltött két év, sokat tanultam.

A 22 éves támadó középpályás a Chelsea-től hazaigazolt a Partizanhoz, ahol folyamatosan játszott, gólokat lőtt, gólpasszokban jeleskedett és csapatkapitány volt. A Szerbiában töltött időszakára jó érzéssel emlékszik vissza.

És nyertünk két kupát! Főleg az idei döntő volt emlékezetes, ahol a Zvezdát győztük le az ő otthonukban. Egyébként elég érdekes visszagondolni, mert amikor hazatértem, még csak húsz éves voltam, mégis már rutinos játékosként tekintettek rám.

A kupagyőzelmek mellett az első évben Európában is jól szerepeltünk, a legjobb 32 között voltunk az Európa Ligában, néhány percet egyébként a play-offban játszottam a Vidi ellen is. Szóval ez egy szép időszak volt, nagyon szerettem újra a nevelőegyesületemben játszani, de úgy éreztem, ideje továbblépnem.

Másfél hete a Fehérvárhoz került kölcsönbe, és már túl van az első felkészülési mérkőzésén is.

Még tényleg csak pár napja vagyok itt, minden új, de azon vagyok, hogy a pályán belül és azon kívül is a lehető legjobb kapcsolatot tudjam kialakítani a többiekkel. Sosem könnyűek egy új csapatnál az első napok, de tudom, hogy hamar felveszem majd a ritmust és minden rendben lesz. Keményen dolgozom és készen állok az előttem álló feladatokra. Igyekszem minél hamarabb a legjobb formámba kerülni ahhoz, hogy éles meccsen is pályára léphessek a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzés után.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható el!