A csakfoci.hu már a múlt héten elsőként jelezte, hogy a ZTE FC-vel remek tavaszi szezont produkáló Márton Gábor az egyik legfőbb jelölt a MOL Fehérvár FC vezetőedzői posztjára.

Értesüléseinknek megfelelően szerda délután hivatalossá vált, hogy Márton Gábor lett a MOL Fehérvár FC következő vezetőedzője.

Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette. Irányításával a zalaegerszegiek a kiesőhelyről egészen a 7. pozícióig ugrottak. Mutatója a zalaiaknál 19 mérkőzésen 9 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt. 

Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük. Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez még inkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki! – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Nagyon örülök, hogy a MOL Fehérvár FC vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, nagy feladat előtt állok. Azért dolgozik az ember, hogy előbb-utóbb egy olyan csapatot vezethessen, mint a Vidi, aki nemzetközi porondra készül, itthon pedig a bajnoki címért és a Magyar Kupáért küzd. Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani. Várom a közös munkát, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz és sikeres szezont produkálunk! – fogalmazott a klubhonlapnak Márton Gábor, a Vidi új vezetőedzője.

Vidi: A bajnokságon belülről igazolhatnak válogatott támadót