Mint ismeretes, alighanem véget ért Ezekiel Henty pályafutása a Videotonnál: a csakfoci.hu számolt be arról elsőként, hogy a nigériai csatárra – elsősorban formahanyatlás, de leginkább hozzáállásbeli gondok miatt  – nem tart igényt a fehérvári alakulat, és megfelelő ajánlat esetén elengedné.

Ugyancsak honlapunk írt arról elsőként, hogy a pozsonyi Slovan már bejelentkezett a támadóért, és ki is vásárolná szerződéséből, más kérdés, hogy a Videoton várhatóan megkéri majd az árát, hiszen piacképes a csatár, az arab világból például szintén komolyabban érdeklődnek iránta, ez pedig javíthatja a Videoton pozícióit, a klub így jó üzletet köthet vele. Ezt az információt erősíti meg a szlovéniai Ekipa24 nevű portál, mondván a magyar klub 1 millió euró körüli összeget kér a csatárért, aki mint kiderült, a második csapatnál kezdi meg a felkészülést.

A szlovén oldal szerint ráadásul egy újabb szereplő léphet be a történetbe: információi szerint a török Süper Lig 6. helyén álló Göztepe is szerződtetné Henty-t, azaz egyfajta licit is megkezdődhet érte a napokban. Korábban a francia Dijont is emlegették egyébként a játékos kérőjeként.

Videoton: Két fontos edző is távozott – hivatalos