Stefan Scepovic vasárnap elhagyja a Sporting Gijón együttesét, és hamarosan véglegesítheti szerződését a Videotonnal – írja a spanyol Marca. A csakfoci.hu szintén úgy értesült, hogy a fehérváriak kinézték maguknak a szerb játékost.

A támadó a Getafe labdarúgója, a Gijónt kölcsönben erősítette az idei szezonban: 15 mérkőzésen négyszer volt eredményes a másodosztályban.

Stefan Scepovic testvére a jelenleg is a fehérváriakat erősítő Marko Scepovicnak, ez természetesen nagyban segítheti az üzlet létrejöttét. A szerb mozzartsport.com szerint vasárnap már Székesfehérvárra is érkezhet a csatár, és ha átmegy az orvosi vizsgálatokon, aláírhatja szerződését.

A 28 esztendős játékos jó néhány klubban megfordult már: szerepelt többek között a Sampdoriában, a Partizan Belgrádban és a Celticben is. A skótok 2,3 millió fontot adtak érte 2014 nyarán, 18 bajnokin négy gólt lőtt ott, az együttessel szerepelt az EL-csoportkörben, ahol kétszer volt eredményes. A Celtickel bajnoki címet és Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett. A játékos emellett Belgiumot és Izraelt is megjárta. Scepovic a 2015/16-os idényben 34 bajnokin játszott a spanyol élvonalban a Getaféval, hat gólig jutott.

Legeredményesebb idénye a 2013/14-es volt, amikor 23 gólt lőtt a Gijónban, a spanyol második vonalban.

Scepovic nyolcszoros szerb válogatottnak is mondhatja magát.

A Granada elleni gólja a spanyol élvonalból