A Vidi 29 éves portugál középpályása, Rúben Pinto a molfehervarfc.hu-nak értékelte a múlt heti, Mezőkövesd ellen 2-1-re megnyert találkozót.

– A mezőkövesdi mérkőzésen kaptam néhány rúgást, de ez benne van a játékban. Kaptam kisebb kezeléseket, de szerencsére már újra 100 százalékos állapotban vagyok és készülök a csapattal a következő bajnokira – kezdte Rúben Pinto. Sokat jelentett számunkra a múlt hétvégi siker, kemény meccset nyertünk meg. Próbáltunk végig közel lenni az ellenfél kapujához és sok helyzetet alakítottunk ki. Természetesen az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Ezt a teljesítményt akarjuk tartani a következő meccsen is.

A MOL Fehérvár FC szombaton 20 órától a Puskás Akadémiát látja vendégül az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

Azt gondolom, mindenki ilyen mérkőzéseket szeret játszani, meglesznek majd a területeink a játékra és úgy tudunk majd futballozni, ahogy szeretünk. Mezőkövesden a pálya nem volt a legjobb, így nem tudtunk rövid passzos játékot játszani, de most a saját stadionunkban, a szurkolóink előtt léphetünk pályára, akik végig buzdítani fognak bennünket, ami magabiztosságot adhat nekünk, így egy jó mérkőzést várok a Puskás Akadémia ellen – fogalmazott a játékos, aki karrierje során három alkalommal már pályára lépett a portugál U21-es válogatottban is.

Michael Boris együttese kilábalt a tavasz eleji gyenge formájából, a Vidi az elmúlt négy mérkőzésén tíz pontot szerzett, a portugál középpályás az interjú végén elmondta, mi kell ahhoz, hogy a székesfehérváriak jó formája folytatódjon.

– Meccsről-meccsre kell haladni, a földön maradni és minden mérkőzésbe beletenni a kemény munkát. Ha ez az elmúlt hetekhez hasonlóan sikerül, elérhetjük a céljainkat. Öt mérkőzés van hátra a szezonból, mindegyik nehéz lesz. Abban bízom, hogy ezt a teljesítményt és formát tartani tudjuk. Tiszta fejjel kell készülnünk és lépésről-lépésre haladva jól zárhatjuk az idényt.

Boris: “Célunk, hogy akár a harmadik helyre is odaérjünk”, Erős: “Senkinek sem biztos a helye a csapatban” – edzői várakozások